Wednesday , April 17 2024

UPDATE: Mesajul de adio al polițistului sucevean găsit împușcat în cap la marginea orașului: “Nu am suportat ca persoana ce o iubesc s-a aruncat in bratele altei persoane”

UPDATE 2: Politistul Ionut Andrei Aursulesei va fi operat din nou, in cursul zilei de marti, la Spitalul Judetean Suceava. Dupa ce in noaptea precedenta medicii suceveni au reusit sa-l stabilizeze cat de cat pe politistul care s-a impuscat in cap cu pistolul din dotare, acum Aursulesei este pregatit pentru intrarea intr-o noua operatie, medicii incercand sa intervina din nou in cazul celor doua leziuni, de intrare si iesire a glontului.

Desi in cursul diminetii s-a tot vehiculat zvonul ca politistul va fi transferat pe calea aerului la Iasi sau la Bucuresti, starea acestuia nu permite deocamdata efectuarea acestui transfer.

UPDATE: In urma operatiei care a avut loc aseara, imediat dupa ce a fost adus la Spitalul Judetean Suceava, starea politistului Ionut Aursulesei este in continuare extrem de grava, el fiind in aceasta dimineata in coma, intubat si ventilat mecanic, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Pe de alta parte, conform mai multor surse, in cursul zilei de ieri, inainte de a decide sa se impuste, Aursulesei s-ar fi intalnit cu fosta sotie. De altfel, femeia este cea care a anuntat aseara politia despre aparitia mesajului in care fostul ei sot dadea de inteles ca vrea sa se sinucida.

In lumea pariorilor, Ionut Andrei Aursulesei era cunoscut ca un jucator inrait, politistul pierzand importante sume de bani la pariuri sportive si pacanele, acesta fiind se pare si unul dintre motivele recentului divort. Acesta ar fi al doilea divort al lui Aursulesei, si prima casnicie esuand, se pare, tot din cauza banilor pierduti de politist la jocuri de noroc. Politistul a mai avut un episod ciudat, in 2015, cand a disparut de acasa pentru o perioada de timp, el primind atunci consiliere psihologica din partea personalului specializat din cadrul IPJ Suceava.

 

Agentul principal de poliție Aursulesei Ionuț, în vârstă de 32 de ani,  anunțase pe Facebook, luni după-amiază, în jurul orei 17, că vrea să se sinucidă, fiind afectat de faptul că s-a despărțit de soție . El a fost găsit de polițisti în propria mașină, după ce și-a tras cu pistolul din dotare un glonț în cap. A  fost dus în comă de gradul IV la Spitalul Județean, medicii fiind extrem de rezervați asupra șanselor sale de supraviețuire 

 

Luni seara, polițistii suceveni au desfășurat ample acțiuni de căutare a unui coleg de-al lor care, în jurul orei 17, a postat pe Facebook un mesaj în care anunța că vrea să se sinucidă din cauză că s-a despărțit de soția sa.

Agentul principal de poliție Aursulesei Ionuț din cadrul  Poliției Darmanesti, a fost găsit în jurul orei 19.30, în Burdujeni, pe Dealul Mănăstirii,  în masina personală, un Audi, având o plagă prin împușcare în zona capului. La fața locului au sosit de urgență echipaje ale ambulanței, tânărul polițist, prezentând semne vitale, fiind transportat în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava. Aursulesei a ajuns la spital în comă de gradul 4, având o plagă de intrare și una de iesire a glonțului, medicii fiind extrem de rezervați asupra sanselor de salvare a sinucigasului, la intrarea în operație pacientul având un scor Glasgow  de 5 puncte, din maximul de 15. Inițial, Spitalul Județean Suceva a solicitat un elicopter pentru transportarea lui Aursulesei Ionuț la un spital din București dar, din cauza stării extrem de instabile a pacientului, s-a renunțat pentru moment la această idee.

Din primele ceretări ale polițiștilor, agentul, aflat în afara orelor de program,  s-a împușcat folosind pistolul din dotare.

Agentul principal de poliție Aursulesei Andrei Ionuț  s-a născut în 1987 în municipiul Suceava, fiind în prezent ajutor șef post la Postul de Poliție Comunal Dărmănești. El a intrat în poliție în anul 2012, inițial la IPJ Botoșani, transferându-se apoi la Suceava.

La ultimele evaluări din anii  2017 și 2018 a primit calificativul  “Foarte bine” , fiind chiar recompensat cu felicitări scrise din partea conducerii IPJ Suceava, nefiind sancționat disciplinar niciodată pe parcursul carierei sale.

Ultima evaluare psihologică a polițistului Andrei Ionuț Aursulesei a fost efectuată la începutul acestui an, când a primit calificativul “APT”.  În afară de scurtul mesaj de pe Facebook în care anunța ieri că își iubește foarte mult fosta soție și că a decis să se sinucidă, deocamdată nu pot fi formulate alte motive care să fi dus la gestul dramatic al agentul principal de poliție Aursulesei Andrei Ionuț. (O.S.)

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …