Saturday , May 25 2024

UPDATE: Puternicul incendiu de la Marginea s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit (FOTO, VIDEO)

În noaptea de miercuri spre joi, un incendiu violent a cuprins un adăpost de animale de la Marginea. Din primele informații, incendiul care a devastat anexa gospodărească și aproximativ 50 de baloți de paie ar fi fost provocat intenționat. Cercetările poliției au scos la iveală însă că un scurtcircuit la un cablu deteriorat ar fi declanșat incendiul.

Având în vedere suspiciunile legate de producerea unui incendiu, la data de 18.04.2024, la nivelul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea s-a constituit echipa operativă în vederea efectuării de cercetări pentru stabilirea situației de fapt și a tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incendiului soldat cu pagube materiale la o anexă a unui imobilul din Marginea.

Având în vedere faptul că incendiul s-a produs în cursul orelor nopții, s-a procedat la efectuarea recercetării la fața locului pe timp de zi, în condiții de lumină naturală, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.

Astfel, a fost identificat un cablu electric precum și un tablou electric situat la imobilul respectiv, existând  un branșament de curent electric funcțional, chiar dacă acest lucru nu a fost observat la momentul intervenției.

Branșamentul electric se făcea de la stâlpul de curent electric situat pe drumul public, către imobilul din Marginea, prin apropierea anexei tip șură , la fața locului fiind identificat un cablu electric din aluminiu ce prezenta deteriorări inclusiv în urma efectului termic al flăcărilor, fiind observate distrugeri ale învelișului protector al acestuia.

Totodată, s-a constatat că, la momentul producerii incendiului, pe raza comunei Marginea condițiile meteo erau nefavorabile, acestea ducând la variații de tensiune și producerea unui scurtcircuit electric, fapt ce a dus la aprinderea unor resturi depozitate impropriu.

Polițiștii au audiat mai mulți martori și proprietarul casei, din declarațiile acestora rezultând faptul că gospodăria respectivă a fost locuită de către  o persoană cunoscută cu mai multe afecțiuni psihice printre care și disposofobie, acesta folosind imobilul și anexa acestuia pentru a aduna de-a lungul timpului diverse obiecte. De aproximativ 4 ani de zile, imobilul  nu era locuit, fiind folosit de către unul dintre moștenitori  pentru depozitarea a diverse bunuri.

De asemenea, s-a constatat faptul că imobilul nu era locuit și nu era frecventat de persoane, în cursul zilei precedente incendiului nefiind observate persoane la fața locului.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugerea din culpă”.

Știrea inițială:

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea și Horodnic de Sus, au intervenit în noaptea de miercuri spre joi cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din localitatea Marginea.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 00.33, iar la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau generalizat la un adăpost de animale, cu pericol de propagare la casă, dar și la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:00.

A ars anexa gospodărească, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars doi metri cubi lemn de foc și circa 50 de baloți de paie.

Conform mariorului Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …