Saturday , March 25 2023

UPDATE: Incendiu violent într-o gospodărie din Marginea, izbucnit de la un coș de fum (FOTO)

Duminică dimineață, o gospodărie din Marginea a fost cuprinsă de un incendiu puternic. La fața locului au intervenit pompierii militari si civili (Detasamentul Radauti si SVSU Horodnic de Sus si Volovat), cu 5 autospeciale de stingere.

Incendiul a fost anunțat la 112 în jurul orei 06.30, iar la sosirea echipajelor ardeau generalizat anexele gospodaresti si acoperisul casei de locuit P+1, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Vantul puternic punea in pericol si gospodaria invecinata, aflata in imediata apropiere, compusa, ca si proprietatea afectata de foc, din constructii majoritare din lemn.

În jurul orei 8.30 incendiul a fost localizat și pompierii lucrau pentru lichidarea acestuia.

Sunt afectate constructiile anexe (sura, garaj si magazii) si acoperisul casei. Au ars si mai multe bunuri din interiorul anexelor, printre care si un autoturism.

Pe timpul interventiei, un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarei, in varsta de 66 de ani. Aceasta a fost transportata la spitalul din Radauti, diagnosticata initial cu atac de panica si hipertensiune arteriala.

Ulterior, un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical si proprietarului, in varsta de 67 de ani, care a suferit arsuri la nivelul fetei si pe maini. Barbatul a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.

De asemenea, in incendiu au pierit un cal, o vaca, doua capre si 25 de pasari de curte.

Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic, generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:10, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si gospodaria invecinata, cu bunurile aferente.

Pompierii au reamintit măsurile preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

• Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;

• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.

 

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …