Saturday , December 10 2022

UPDATE: Barbat atacat de urs la o stana, adus la Spitalul Judetean Suceava. Un al doilea barbat atacat, cautat de politisti, echipaje ISU si Salvamont Suceava

UPDATE: Conform IPJ Suceava,  atacul ursului a avut loc pe raza județului Harghita, in apropiere de granita cu judetul Suceava.

Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza judetului Harghita și trei bărbați au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni si fiind transportat la o unitate medicală din judetul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta ora cautat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști.

Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din jud. Harghita.
Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani.

ISU Suceava intervine la fața locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate. În sprijin sunt asteptate si echipaje de la ISU Iași și ISU Neamț, cu camere de termoviziune.

Conform IPJ Suceava, dosarul penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpa este intocmit si instrumentat de autoritățile judiciare din judetului Harghita.

Stirea initiala:

Doi oameni au fost atacați, vineri seară, în jurul orei 20:00, de un urs pe raza comunei Panaci, zona Drăgoiasa.

Unul dintre ei – mușcat de ursul care ar fi atacat animalele de la o stana – rănit grav, a fost transportat de urgență spre spitalul din Vatra Dornei. Bărbatul atacat de urs, care prezintă răni multiple, a fost preluat pe traseu de o alta ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu plăgi la cap, torace şi membre.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Adrian Săraru, victima “a fost sfâşiată, are multiple plăgi muşcate”.
Cealaltă victimă a reușit să scape, cel puțin temporar, de urs și să fugă în pădure.

Totodată, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, col. Ionel Postelnicu, a declarat că mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti îl caută pe ciobanul dispărut.

De la data la care a fost anunțat incidentul, în zonă s-au deplasat salvamontiști sub conducerea șefului serviciului de Salvamont din Vatra Dornei, Petru Ariciuc.

La orele 22:00, intervenția încă nu se terminase, cel de-al doilea bărbat atacat, din câte se pare, și acesta mușcat de urs nu fusese găsit.

Șase salvamontiști cu două mașini erau plecați la fața locului pentru căutări.

Fiind o zonă destul de accidentată, semnal la telefonul mobil nu este, Petru Ariciuc neputând fi contactat nici măcar de colegii de la dispeceratul național de Salvamont pe care îi notificase cu privire la intervenția sa. (D.P.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …