Friday , July 1 2022

Unul dintre ţiganii care s-au bătut în faţa unui magazin din Scheia a fost reţinut

La sfârşitul lunii noiembrie 2016, mai mulţi indivizi de etnie rromă s-au luat la bătaie în faţa unui magazin din Scheia, din cauza unei tinere. Sase dintre bătăuşi au ajuns la spital cu leziuni uşoare u unul dintre agresori a fost reţinut zilele trecute de poliţişti

arestati

Poliţiştii suceveni au continuat cercetările cu privire la scandalul izbucnit la data de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 18.00, în cătunul de rromi din comuna Scheia, materializat prin „lovire” cauzatoare de leziuni traumatice. In urma probelor administrate de agenţi s-au extins cercetările şi cu privire la infracţiunea de „tulburare a ordinii şi liniştii publice”. Astfel, la data de 9 ia­nuarie 2017, la ora 11.30, Poliţia comunală Scheia a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Nicolae Marius Darie, de 19 ani, din localitate, pentru săvârşirea a două infracţiuni de „lovire sau alte violenţe” şi a infracţiunii de „tulburare a ordinii şi liniştii publice”. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava. Amintim că la data de 29 noiembrie 2016, la ora 18.08, Poliţia comunală Scheia a fost anunţată prin 112 despre faptul că în comunitatea de rromi a izbucnit un scandal.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă din cadrul Poliţiei comunale Scheia, care a constatat că mai multe persoane de etnie rromă aflate sub influenţa băuturilor alcoolice se manifestau violent verbal şi fizic. Pentru aplanarea scandalului şi dispersarea persoanelor aflate în zonă s-a solicitat sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, precum şi al grupei de intervenţie din cadrul IJJ Suceava. Poliţiştii au stabilit că în ziua de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 18.00, Simi – Nicolae Bozomală, de 19 ani, Nicolae – Ma­rius Darie, de 18 ani şi prietena lui Aura – Ramona Bozomală, zisă Coca, toţi din comuna Scheia, au mers la magazinul IF Dranca Radu Stelică de pe strada Aramei. Primii doi erau în stare de ebrietate şi aveau asupra lor o sticlă cu votcă. În incinta ­ma­gazinului s-au întâlnit cu Iulian – Gheorghe D., de 15 ani şi Vasile – Valentin Fieraru, de 41 de ani, ambii din localitate. Cel din urmă le-a cerut celor doi tineri să părăsească magazinul, spunându-le că în interiorul acestuia nu se consumă alcool. Aceştia au părăsit magazinul, fiind urmaţi de cei doi. Ajunşi în stradă, în faţa magazinului, Nicolae Marius Darie s-a luat la ceartă cu Iulian – Gheorghe D., acesta din urmă fiind fostul prieten al Aurei Ramona Bozomală.

Cearta dintre cei doi s-a transformat rapid într-o bătaie, aceştia lovindu-se reciproc. Valentin – Vasile Fieraru a intervenit pentru a-i despărţi, moment în care a fost lovit de Simi – Nicolae Bozomală. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă pentru acordarea îngrijirilor medicale lui Vasile Valentin Fieraru, însă până la sosirea acesteia rudele celor implicaţi s-au angrenat într-o bătaie generală. Din primele cercetări făcute de poliţişti a rezultat că Nicolae – Cezar Oancea, de 33 de ani şi Dumitru – Gabi Oancea, de 39 de ani l-au lovit cu pumnii pe Gheorge – Viorel Dranca, de 32 de ani, toţi din comuna Scheia. Totodată, Nicolae – Cezar Oancea a declarat că Gheorghe – Viorel Dranca l-ar fi lovit în zona capului. Dumitru Gabi Oancea a spus că a fost lovit cu pumnii de Gheorghe – Viorel Dranca. Persoanele care acuzau sau prezentau leziuni au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale, fiind diagnosticate astfel: Valentin – Vasile Fieraru – „TCC uşor prin agresiune, plagă contuză occipitală”, Nicolae – Marius Darie – „contuzie prin agresiune, traumatism cranio – facial minor, contuzie antebraţ stâng”, Nicolae – Cezar Oancea – „traumatism prin agresiune, contuzie antebraţ drept”, Dumitru – Gabi Oancea – „contuzie toracică prin agresiune”, Gheorghe – Iulian D. – „contuzie cot stâng prin agresiune”, Gheorghe – Viorel Dranca – „contuzionat prin agresiune, contuzie articulară stânga”. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

IPJ Suceava scoate la concurs 28 de posturi de AGENT și OFIȚER de POLIȚIE 

Inspectoratul de Poliție Judetean Suceava a anunțat că, începând cu data de 29 iunie 2022,  …

One comment