Saturday , December 10 2022

Unul dintre cei mai căutaţi infractori suceveni, Sorin Colev, – Tom, a fost extrădat în România

Colev, poreclit Tom, are de ispăşit în România o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru viol. Fapta s-a petrecut în vara lui 2003, când Colev împreună cu un alt infractor cunoscut, Ilie Chifan, zis Prinţul, au luat cu forţa o fată de pe marginea drumului, au bătut-o şi au obligat-o să întreţină relaţii sexuale orale. Cei doi au fost reţinuţi pentru puţină vreme şi apoi au reuşit să lungească procesele până în vara lui 2015, când au fost condamnaţi definitiv la închisoare: cinci ani Tom şi şase ani Prinţul. Imediat însă cei doi au dispărut în Ucraina.  Chifan – Prinţul a fost prins în decembrie 2015, când venise de Sărbători acasă, la Vicov. Tom a rămas însă ascuns în Ucraina, zilele trecute fiind reţinut de autorităţile din statul vecin, în baza mandatului internaţional emis pe numele său, fiind extrădat în România

sorin colev - tom [800x600]

La data de 21decembrie 2017, la ora 13.00, inculpatul Sorin – Daniel Colev, de 45 de ani, din comuna Vicovu de Jos, a fost ex­trădat din Ucraina. Pe numele acestuia Judecătoria Galaţi a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea prin care a fost condamnat la cinci ani de de­ten­ţie pentru comiterea infrac­ţiunii de „complicitate la viol”. Acesta a fost preluat din Punctul de Trecere a Frontierei Siret de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava, după care a fost escortat şi intordus în Penitenciarul Botoşani. Colev era dat în urmărire din data de 7 ianuarie 2015.

Unul dintre cei mai căutaţi infractori suceveni, Sorin Daniel Colev, zis Tom, din Vicovu de Sus, a fost reţinut la începutul lu­nii octombrie 2017 de autorităţile din Ucraina, în baza unui mandat internaţional de arestare, el având de executat în România o pe­deap­să de cinci ani de închisoare în urma unei sentinţe definitive pronunţate de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

In vara anului 2006, Tribu­na­lul Galaţi, unde fusese strămutat procesul, i-a condamnat pe Sorin Colev şi pe un amic al său, Ilie Chifan, zis Prinţul, la cinci, respectiv şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi perversiuni sexuale. Cei doi fuseseră reţinuţi de poliţiştii rădăuţeni la începutul lunii septembrie a anului 2003, după ce au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de viol şi per­versiuni sexuale. Re­clamaţia a fost făcută de o rădăuţeancă de 24 de ani, care susţinea că în seara de 30 august a acelui an, în timp ce aştepta o ma­şi­nă de ocazie pentru a ajun­ge în comuna Marginea, a fost luată cu forţa într-un automobil de cei doi.

Vicovenii ar fi dus apoi tânăra pe un drum lăturalnic din apro­pie­rea municipiului Rădăuţi, unde ar fi bătut-o şi obligat-o să în­tre­ţină relaţii sexuale orale. Ju­de­că­toria Rădăuţi a considerat atunci că probele administrate de pro­curori sunt suficiente pentru ca împotriva lui Ilie Chifan şi Sorin Colev să se ia măsura arestării pre­ventive. Tom şi Prinţul au scăpat de arestul preventiv în scurtă vreme şi au solicitat Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie stră­mu­tarea dosarului, ceea ce s-a şi întâmplat.

Judecătorii din Galaţi, unde procesul a fost strămutat, au decis că Sorin Colev şi Ilie Chifan se fac vinovaţi de săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, condamnându-i la ani buni de închisoare. Cei doi au înaintat recurs împotriva sentinţei, care s-a tărăgănat aproape un deceniu, din cine ştie ce motive, mai întâi la Curtea de Apel Galaţi, apoi la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până în 2015, când s-a pronunţat sentinţa finală ce a confirmat hotărârea dată de prima instanţă. Numai că sentinţa nu a putut fi pusă în aplicare, atât Tom, cât şi Prinţul făcându-se încă mai dinainte nevăzuţi. Cel din urmă a fost, însă, prins în decembrie 2015, în zona Rădăuţi. Ca şi Tom, Ilie Chifan ar fi fost fugit în Ucraina, dar a vrut în decembrie 2015 să-şi petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu familia şi a fost prins de poliţişti şi băgat în puşcărie. (Dănuţ ZUZEAC)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …