Wednesday , February 8 2023

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava ocupă locul 17 în Metarankingul universitar 2022

Metarankingului universitar este realizat independent de un grup de experți din mai multe centre de învățământ superior pe baza principalelor clasamente internaționale și publicat, în noua ediție, de Centrul Qualitas al UBB.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava ocupă locul 17, dintr-un total de 31, având un punctaj de 4 cvintile, în timp ce primele universități din clasament au 20, 16, respectiv 15 puncte.

În top 10 se fac simțite mișcări față de anul trecut: universitățile de medicină din București și Cluj și Universitatea Transilvania își întăresc poziția, în condițiile în care instituții precum Universitatea de Vest – Timișoara sau Al. I. Cuza – Iași coboară ușor, conform analizei edupedu.ro.

În ediția din acest an top 3 se păstrează, astfel prima poziție este ocupată de Universitatea ”Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, cu 20 de puncte, însă Universitatea din București (locul 2) și Politehnica București (3) au mai puține puncte față de anul trecut, când aveau 19 puncte, ocupând ambele locul 2. UMF Iuliu Hațieganu rămâne singură pe locul 4, pe care anul trecut îl împărțea cu Universitatea de Vest din Timișoara. UMF Carol Davila din București se menține pe locul 5, în schimb, UMF Grigore T Popa din Iași coboară de pe locul 6 pe locul 12, în timp ce Universitatea Transilvania, depășește atât Universitatea de Vest din Timișoara, cât și Cuza – Iași, câștigând puncte și poziționându-se mai bine în clasament.

Metaranking Universitar 2022 – Clasamentul Universitatilor din Romania

Potrivit edupedu.ro, până anul trecut, Metarankingul universitar a fost elaborat sub egida Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români, după ce, în 2016, fusese inițiat sub egida Ministerului Educației și Cercetării. Acum un an, pe lângă acest clasament realizat sub umbrela Ad Astra, Ministerul Educației a anunțat propriul metaranking. (O. N.)

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …