Thursday , April 8 2021

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a împlinit 31 de ani de la înființare

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a împlinit, în data de 7 martie, 31 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri de la Suceava în instituția actuală. Evenimentul Zilele USV 2021 a început în data de 3 martie și se va finaliza în 11 martie, fiind incluse în program conferințe, o expoziție de carte, lansarea volumului ”FIESC-35 de ani”, lansarea revistei ”Cuvânt studențesc”, workshop-uri și webinarii.

”Astăzi (7 martie, n.red.) se împlinesc 31 de ani de la Hotărârea Guvernului României nr. 225/1990 privind înființarea Universității ștefan cel Mare din Suceava pe baza Institutului de Învățământ Superior ce și-a desfășurat activitatea de învățământ superior începând cu anul 1963. Vineri am sărbătorit împreună cu studenții ASUS și 20 de ani de la înființarea asociației studențești într-un format hibrid, din păcate. Am avut totuși și bucuria de a revedea în astfel de intervenții on-line și absolvenți care au contribuit extraordinar la activitatea universității și care se află acum în locuri îndepărtate. La Mulți Ani USV! La Mulți Ani ASUS!

Sper ca universitatea să rămâna la fel de tânără și dinamică, precum studenții ei, în ciuda trecerii anilor!”, este mesajul transmis de prorectorul USV, Mihai Dimian.

În anul 1990, când a fost înfiițată Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, funcționau doar trei facultăți, cu 22 de programe de studiu, la care erau înscriși 1.781 de studenți, pentru care predau 67 de cadre didactice. În anul 2020, USV număra 10 facultăți, cu 101 programe de studiu, fiind angajate 350 de cadre didactice, pentru cei 9.531 de studenți înscriși la cursurile universitare. (O. N.)

Vezi si

taxe, impozite, Suceava, Obiectiv

Veste bună la Primăria Suceava de 1 Aprilie. „Nu este păcăleală”, susține Ion Lungu 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că încasările din taxe și impozite la data …