Unitățile școlare din Salcea și Colegiul ”Mihai Băcescu” Fălticeni ies din scenariul roșu după ce cadrele didactice testate au primit rezultate negative

reportersite
26 septembrie 2020, 10:00

În săptămâna 28.09-02.10.2020, vor funcționa în scenariul roșu 7 unități de învățământ. Este vorba despre 5 unități din Siret, oraș aflat în scenariul roșu din cauza gradului mare de infectare cu COVID 19, și anume Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, Grădinița cu Program Normal ”Luminița”, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” și Grădinița cu Program Normal Siret. La acestea se adaugă Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei. Drept urmare, în cea de-a treia săptămână din acest an școlar, numărul unităților de învățământ din scenariul roșu de funcționare este la jumătate față de săptămâna recent încheiată, după ce Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și unitățile școlare din Salcea intră în scenariile aprobate în data de 10 septembrie, și anume scenariul galben, respectiv scenariul verde.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință vineri, 25 septembrie, când au fost reanalizate scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava. Astfel, conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare din județul Suceava, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 28.09-02.10.2020, vor funcționa în scenariul roșu 7 unități de învățământ. Este vorba despre 5 unități din Siret, oraș aflat în scenariul roșu din cauza gradului mare de infectare cu COVID 19, și anume Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, Grădinița cu Program Normal ”Luminița”, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” și Grădinița cu Program Normal Siret. La acestea se adaugă Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei.

Drept urmare, în cea de-a treia săptămână din acest an școlar, numărul unităților de învățământ din scenariul roșu de funcționare este la jumătate față de săptămâna recent încheiată, după ce Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și unitățile școlare din Salcea intră în scenariile aprobate în data de 10 septembrie, și anume scenariul galben, respectiv scenariul verde.

”Colegiul <Mihai Băcescu> Fălticeni și unitățile școlare din Salcea ies din scenariul roșu. În cazul colegiului din Fălticeni, au trecut două săptămâni de la depistarea cazurilor de COVID, și revin la scenariul galben, iar la Salcea cadrele didactice care s-au testat au primit rezultate negative și vor începe școala în scenariul verde, așa cum fusese aprobat la începerea anului școlar”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Amintim că, în cazul Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, au fost depistate patru cazuri, dintre care trei ale directorilor unității, fapt ce a dus la trecerea cursurilor în online. În ceea ce privește unitățile școlare din Salcea, deși la DSP a fost raportat un singur caz, s-a luat decizia începerii noului an școlar în scenariul roșu și testarea tuturor celor 66 de cadre didactice care predau la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Școala gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni, Școala primară ”Constantin Diaconu” Mereni, Grădinița cu program normal Plopeni, Școala gimnazială ”Mandache Leocov” Prelipca și Școala gimnazială ”Costache Iacob” Văratec. ”Ei au vrut să fie preventivi și au testat toate cadrele didactice la începerea anului școlar, deși au avut un singur caz de COVID. Rezultatele au ieșit negative, astfel că ies din scenariul roșu”, a precizat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. (Oana NUȚU)