Wednesday , March 22 2023

Unitatea Canină Salvamont Suceava a promovat cu brio examenul pentru reconfirmarea brevetului 

În perioada 9-12 martie, la Padina, în Munții Bucegi, Unitatea Canină Salvamont Suceava a susținut examenul de rebrevetare pentru confirmarea capacității operative. Desfășurat în condiții meteorologice deosebite, des întâlnite în activitatea pe timpul sezonului rece, echipa Salvamont a trecut cu succes examenul, a informat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.
Conform acestuia, la finalul acestei perioade, ambii câini, Erik și Yan, au avut de trecut elementele componente ale evaluării – accesul în zona de avalanșă, organizarea echipei, delimitarea și evaluarea zonelor de risc, căutarea în sine. ”Așa cum era de așteptat, ambii patrupezi, împreună cu salvatorul montan Dumitru Ioan Pașcu, au promovat cu brio examenul, făcând astfel dovada capacității lor de intervenție”, a  declarat vicepreședintele Barbă.
Unitatea Canină a Serviciului Public Salvamont Suceava este brevetată în cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România cu scopul de a participa în cadrul misiunilor de căutare și salvare din avalanșe sau teren natural. (O.S.)

Vezi si

Razie la Gura Humorului – 120 de persoane legitimate, 88 de mașini verificate, amenzi de aproape 30.000 de lei

Marți, 21 martie, pe raza orașului Gura Humorului polițiștii au desfășurat o razie, cu efective …