Wednesday , February 8 2023

Unii medici de familie încă solicită adeverinţă de salariat deşi statutul de asigurat se verifică online

Zeci de suceveni reclamă că sunt puşi pe drumuri de către medicii de familie. Aceştia au refuzat să-i consulte sau să le elibereze reţete în lipsa acestor adeverinţe, deşi pacienţii aveau asupra lor cardurile de sănătate

medicinadefamilie [800x600]

Deşi au trecut mai bine de două luni de când Cardul de Sănătate a devenit obligatoriu, mai sunt furnizori de servicii medicale, în special medici de familie, care încă pun pe drumuri pacienţii şi le solicită adeverinţă de salariat care să le ateste calitatea de asigurat. “Calitatea de asigurat se poate verifica în doar câteva secunde, prin activarea cardului de sănătate, sub nici o formă nu trebuie să solicite adeverinţe de salariat”, a explicat Anda Sălăgean, director în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava. Cu toate acestea, mulţi suceveni se plâng că sunt umiliţi de către unii medici de familie care le-au solicitat adeverinţă de asigurat, deşi aveau asupra lor cardul de sănătate. Oamenii sunt puşi astfel pe drumuri, trebuie să revină în cabinetul medicului respectiv pentru o consultaţie sau o reţetă, pierzând de cele mai multe ori timp preţios.
In aceste condiţii, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate face apel către toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ să respecte dreptul pacienţilor pentru a evitarea unor situaţii neplăcute atât pentru bolnavi cât şi pentru medici. (Cristina RUSTI)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …