Thursday , February 2 2023

Undă verde de la Consiliul Local pentru reabilitarea unor școli din municipiul Suceava cu fonduri prin PNRR

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința extraordinară de joi, 13 octombrie, trei proiecte de hotărâre aflate la primele poziții de pe ordinea de zi, cu privire la documentația tehnică și la indicatorii tehnico economici pentru reabilitarea termică la clădirile care țin de Şcoala Gimnazială nr. 7 „Grigore Ghica Voievod”, Şcoala Generală nr. 9 „Ion Creangă” și Şcoala Gimnazială nr. 3.

Obiectivele de investiții propuse prin proiectele de creștere a eficienței energetice de la școlile în cauză vor fi finanțate prin PNRR Componenta C-5 „Valul renovării” iar prin implementarea lor se urmărește reducerea consumului de energie cu cel puțin 50%.

Este vorba de proiecte de hotărâre inițiate de primarul Ion Lungu – revenit din concediu și pentru ședința respectivă – și de viceprimarul Lucian Harșovschi iar valoarea estimată și rezultată din studiile premergătoare la investițiile propuse la cele trei unități de învățământ se ridică la aproape 34 de milioane de lei, TVA inclus. Precizăm că la desfășurată în sistem on-line au fost, inițial, 16 consilieri din 23 prezenți după care s-au mai alăturat alți doi consilieri.

Toți consilierii participanți la ședință au votat pentru aceste proiecte, neînregistrându-se nici discuții și nici amendamente iar despre abțineri sau voturi împotriva nu s-a pus problema. În ce privește valoarea defalcată pe fiecare unitate de învățământ, așa cum a fost estimată, menționăm că pentru Şcoala 7 este de 6,87 de milioane de lei din care efortul de la bugetul local este de doar 738.000 de lei iar la Şcoala 9 valoarea proiectului este de 14,741 de milioane de lei în condițiile în care municipalitatea suceveană va contribui cu o sumă de 761.700 de lei la care se adaugă Şcoala 3 unde valoarea totală a proiectului este de 11,645 de milioane de lei, efortul de la bugetul local fiind de 17.850 de lei. (D.P.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …