Wednesday , October 5 2022

Unanimitate la votarea proiectului privind acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem arhitectului Bogdan Adomniței

Consiliul Local Suceava s-a întrunit în dimineața zilei de marți, 13 septembrie, pentru a adopta un proiect de hotărâre referitor la acordarea – post-mortem – a titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava arhitectului Bogdan Adomniței.

„O minimă recunoștință din partea noastră! O mângâiere pentru familie!”, a spus primarul Ion Lungu cel care a inițiat proiectul de acordare a titlului de cetățean de onoare post-mortem arhitectului Bogdan Adomniței. Menționăm că proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 15 voturi exprimate din cei 15 consilieri locali prezenți la ședința online care a avut doar un singur punct pe ordinea de zi: acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem arhitectului Bogdan Adomniței.

Acesta a murit duminică, după ce s-a prăbușit cu o aeronavă de mici dimensiuni la Hurjuieni – Gălănești.

„Este un arhitect care și-a pus amprenta asupra orașului nostru, a lucrat la multe proiecte pentru Primărie și a lăsat amprenta asupra unor proiecte și mă refer în primul rând la proiectul de reabilitare, modernizare și eficiență energetică a primăriei municipiului Suceava care este un proiect reușit, un proiect cu surse moderne de încălzire; un aspect modern pe care îl are Primăria. Astăzi, și datorită lui ne putem mândri că avem o Primărie frumoasă. La fel, proiectul sălii de ședințe a Consiliului – Sala Unirii. La fel, domnul arhitect avea în lucru – și păcat că s-a întâmplat așa (un accident) – proiectul de realizare a parcării supraterane de lângă Primărie, de modernizare a sălii de ședințe a Consiliului Local, de reabilitare a două grădinițe, pe fonduri europene, din cartierul Obcini și de la școala generală nr. 1. Din păcate, asta este viața! Mergem înainte! Eu zic dar ca o minimă recunoștință din partea noastră pentru un om care a iubit acest oraș, care a pus suflet în acest oraș, care participa de foarte multe ori la întâlnirile voluntare de la primărie, legate de strategia orașului și de dezvoltarea orașului”, a spus, printre altele, primarul Ion Lungu în susținerea proiectului său cu privire la acordarea titlului de cetățean de onoare arhitectului Bogdan Adomniței. Trupul acestuia a fost depus la Biserica „Turnu Roșu”, iar înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13:00. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Caravana mobilă pentru testarea gratuită HPV a femeilor va fi luna aceasta în Stulpicani, Frătăuții Vechi și Noi, Broșteni și Straja

Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta doar cu buletinul …