Sunday , January 29 2023

Un urs de talie mare a fost prins în capcană într-o pădure din Crucea

urs


Ieri, zeci de jandarmi, polițiști, silvicultori și veterinari  au acționat pentru a elibera un urs de talie mare prins într-o capcană pusă de braconieri, într-o pădure din zona Pârâului Crucea. Ursul, cu o greutate de aproximativ 500 de kilograme, urma să fie tranchilizat pentru a fi scos din capcană. Autoritățile locale sucevene au obținut acordul Ministerului Mediului în acest sens. Mai mulți jandarmi și-au făcut apariția în zonă pentru a preveni orice incident și asta pentru că animalul rănit putea deveni violent în orice moment. Intervenția a fost condusă de subprefectul județului Suceava, Ionuț Crețuleac. Animalul a fost văzut de un localnic care a sunat la 112. Intr-un final, animalul s-a eliberat singur. (D.Z.)
 
 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Urs carpatin de aproape 500kg? Fără supărare, dar se hrănea cu mancare de la fast-food? Păi un urs polar mascul poate să cântărească 600 – 800 kg (asta ar fi un record), aproape pe același palier situându-se ursul grizzly – îndeosebi cu variantele sale masive/upgradate: urșii de pe insulele Kodiak și din peninsula Kamceatka. Un urs european/carpatin mascul care să aibă pest 250 kg nu este ceva neobișnuit, dar aproape 500 kg este, cred eu, o exagerare.