Wednesday , November 29 2023

Un TIR cu 13,5 tone de mobilă și saltele second-hand, importate de o firmă din Stulpicani, oprit la intrarea în țară

Un TIR care transporta peste 13 tone de mobilă şi saltele, aduse din Franţa ca produse second-hand, a fost oprit în vama Petea şi întors din drum după ce s-a constatat că acestea erau murdare, informează, luni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare.

“Mobila Classic Antique SRL din localitatea Stulpicani, judeţul Suceava, importă din Franţa mobilier şi saltele second hand, prin punctul de frontieră Petea, judeţul Satu Mare, în cantitate de 13.500 kilograme, acestea nu sunt însoţite de certificat de dezinfecţie, dezinsecţie şi curăţare. La verificarea produselor s-a constatat că acestea conţin pete şi fire de păr, nefiind supuse operaţiunilor de curăţare, încălcând prevederile art.2, (1) din HG163/2007”, precizează CJPC, conform Agerpres.

Comisarii CJPC nu au permis intrarea TIR-ului în România, acesta fiind întors înapoi în Ungaria.

Vezi si

Aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun, savurată de mii de suceveni (FOTO – VIDEO)

”Este o atmosferă foarte plăcută aici în piață și urmează ca toată luna decembrie să …

One comment

  1. Hihihiiii, in urmă cu vreo 4 ani cred, având ceva de ridicat de la poștă din Vatra Dornei, langa, am văzut un “magazin second-hand de mobilă”, am crezut inițial ca, poate găsesc ceva mai “vechi, util”, intrând acolo însă, mi-a fost silă de vechiturile jegoase. Nu numai ca nu am văzut tot dar am plecat imediat. Cea mai mare parte erau pentru făcut foc după dezmembrare, restul, pentru, poate, oameni orea săraci – de care Romania este plină si care nu-și permiteau o mobilă nouă nici măcar ieftină deși, am îndoieli ca ar fi cumpărat “jafurile acelea”. Cum au ajuns in Romania ….