Friday , October 7 2022

Un țigan din clanul Bozomală a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare

palatul de justitie

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Simi Nicolae Bozomală, de 20 de ani, din comuna Scheia, la trei ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infrac­țiunii de „tentativă de omor”. Acesta a fost găsit de polițiști pe raza localității de domiciliu, fiind încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

La data de 9 ianuarie 2017, în jurul orei 11.30, Poliția comunală Scheia a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Nicolae Marius Darie, de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infrac­țiuni de „lovire sau alte violențe” și a infracțiunii de „tulburare a ordinii și liniștii publice”. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Amintim că la data de 29 noiembrie 2016, la ora 18.08, Poliția comunală Scheia a fost anunțată prin 112 despre faptul că în comunitatea de rromi a izbucnit un scandal. La fața locului s-a deplasat o patrulă mix­tă din cadrul Poliției comunale Scheia, care a constatat că mai multe per­soane de etnie rromă aflate sub in­fluența băuturilor alcoolice se ma­nifestau violent verbal și fizic. Pentru aplanarea scandalului și dispersarea persoanelor aflate în zonă s-a solicitat sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, precum și al grupei de intervenție din cadrul IJJ Suceava.

Polițiștii au stabilit că în ziua de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 18.00, Simi Nicolae Bozomală, de 19 ani, Nicolae Marius Darie, de 18 ani și prietena lui, Aura Ramona Bozomală, zisă Coca, toți din comuna Scheia, au mers la magazinul IF Dranca Radu Stelică de pe strada Aramei. Primii doi erau în stare de ebrietate și aveau asupra lor o sticlă cu votcă. În incinta magazinului s-au întâlnit cu Iulian Gheorghe D., de 15 ani și Vasile Valentin Fieraru, de 41 de ani, ambii din localitate. Cel din urmă le-a cerut celor doi tineri să părăsească magazinul, spunându-le că în interiorul acestuia nu se consumă alcool. Aceștia au părăsit ­ma­gazinul, fiind urmați de ceilalți doi.

Ajunși în stradă, în fața magazi­nului, Nicolae Marius Darie s-a luat la ceartă cu Iulian Gheorghe D., acesta din urmă fiind fostul prieten al Aurei Ramona Bozomală. Cearta dintre cei doi s-a transformat rapid într-o bătaie, aceștia lovindu-se reciproc. Valentin Vasile Fieraru a intervenit pentru a-i despărți, moment în care a fost lovit de Simi Nicolae Bozomală. La fața locului a fost che­ma­tă o ambulanță pentru acordarea îngrijirilor medicale lui Vasile Va­len­tin Fieraru, însă până la sosirea acesteia rudele celor implicați s-au angrenat într-o bătaie generală.

Din primele cercetări făcute de polițiști a rezultat că Nicolae  Cezar Oancea, de 33 de ani, și Dumitru Gabi Oancea, de 39 de ani, l-au lovit cu pumnii pe Gheorge Viorel Dran­ca, de 32 de ani, toți din comuna Scheia. Totodată, Nicolae Cezar Oan­­cea a declarat că Gheorghe Vio­rel Dranca l-ar fi lovit în zona capului. Dumitru Gabi Oancea a spus că a fost lovit cu pumnii de Gheorghe Viorel Dranca.

Persoanele care acuzau sau pre­zentau leziuni au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale, fiind diagnosticate astfel: Valentin Vasile Fieraru – „TCC ușor prin agresiune, plagă contuză occi­pi­tală”, Nicolae Marius Darie – „contuzie prin agresiune, traumatism cra­nio-facial minor, contuzie antebraț stâng”, Nicolae Cezar Oancea – „traumatism prin agresiune, contuzie antebraț drept”, Dumitru Gabi Oan­cea – „contuzie toracică prin agresiu­ne”, Gheorghe Iulian D. – „contuzie cot stâng prin agresiune”, Gheorghe Viorel Dranca – „contuzionat prin agresiune, contuzie articulară stân­ga”. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …

One comment

  1. De ce trebuie sa asistam la reclamele astea scarboase!