Sunday , January 29 2023

Un tată și fiii săi au fost arestați preventiv după ce au tâlhărit un tânăr beat turtă

Toader Hapiuc, de 43 de ani, și fiii săi, Marius Dorin Hapiuc, de 18 ani, și D. L. H., de 17 ani, au fost arestați preventiv după ce l-au tâlhărit pe un tânăr de 24 de ani căruia i-au promis că îl vor duce cu mașina din Grănicești în Suceava

arestati

La data de 19 decembrie 2016, Poliția municipiului Rădăuți a desfășurat o acțiune pe linia infractorilor voiajori, ocazie cu care au fost puse în executare trei mandate de aducere pe numele lui Toader Hapiuc, de 43 de ani, Marius Dorin Hapiuc, de 18 ani și D. L. H., de 17 ani,  toți din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, fiind făcută și o percheziție la domiciliul celor trei.
Astfel, în continuarea cercetărilor făcute cu privire la agresiunea comisă de autori necunoscuți asupra lui Vladimir Buhăceanu, de 24 de ani, din Suceava, la data de mai sus, Biroul Investigații Criminale a dispus schimbarea încadrării juridice în „tâlhărie calificată” și a dispus continuarea urmăririi penale față de Adrian Gelu Hreniuc, Toader Hapiuc, Marius Hapiuc și D. L. H..
Din ancheta polițiștilor a reieșit că în seara zilei de 1 decembrie 2016, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla în incinta magazinului IF Onofrei Elena Carmen, din comuna Grănicești, Toader Hapiuc i-a promis persoanei vătămate Vladimir Buhăceanu, care era în stare de ebrietate, că îl va duce cu o mașină de ocazie până în Suceava, unde tânărul locuiește. Cei doi împreună cu D. L. H., Marius Dorin Hapiuc, fiii lui Toader Hapiuc, cât și împreună cu martorul Adrian-Gelu Hreniuc, care este proprietarul unui autoturism SAAB înmatriculat în Irlanda, au plecat din fața magazinului mai sus menționat către Suceava, mașina fiind condusă de către Hreniuc. Pe traseu, șoferul a oprit autovehiculul în zona gării Milișăuți, cu intenția de a-l da jos pe Vladimir Buhăceanu pe motiv că acesta avea un comportament necivilizat. În acel moment, Toader Hapiuc a intervenit, i-a cerut șoferului să îl lase în continuare pe Buhăceanu în mașină, însă aceștia au schimbat locurile în care se aflau până în acel moment, Toader Hapiuc urcându-se pe scaunul din față, destinat pasagerilor, iar victima s-a așezat pe bancheta din spate, în dreapta și în stânga acestuia așezându-se Marius-Dorin Hapiuc și D. L. H.. Totodată, Toader Hapiuc i-a cerut șoferului să schimbe traseul și să se deplaseze spre municipiul Rădăuți pentru a merge la un local cu aparate cu jocuri de noroc.
În drumul spre Rădăuți, Marius-Dorin Hapiuc și D.L. H., profitând de starea vădită de ebrietate în care se afla Buhăceanu pe bancheta din spate a vehiculului, l-au deposedat, prin violență, lovindu-l cu pumnii în zona capului, de bunurile pe care le avea în buzunarul hanoracului, și anume de un telefon mobil marca Samsung Galaxy S5 Neo și de un portofel, în care avea suma de aproximativ 800 de lei, trei carduri bancare, cartea de identitate, cât și o cartelă de pontaj al orelor de muncă. După ce au ajuns în Rădăuți, Toader Hapiuc i-a cerut șoferului Adrian-Gelu Hreniuc să se deplaseze pe diferite străzi din municipiu, după care, pe strada Dimitrie Dan, i-a cerut să oprească, moment în care cei doi fii ai săi s-au dat jos din mașină, au tras tânărul afară, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele, după care s-au urcat în autoturism și au plecat de la fața locului.
După audierea celor trei autori s-a dispus reținerea acestora pentru o perioadă de 24 ore a lui Toader Hapiuc pentru săvârșirea infracțiunii de „complicitate la tâlhărie calificată” și a fiilor săi, Marius Hapiuc și D.L.H., pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”. Cei trei au fost prezentați Judecătoriei Rădăuți, magistrații rădăuțeni dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava. (D.Z.)
 
 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …