Monday , November 28 2022

Un tată disperat din Hănțești încearcă să-și salveze fiul. Băiatul are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală

Adolescentul, în vârstă de 16 ani, are probleme grave la coloana vertebrală, fiind diagnosticat cu o formă gravă de scolioză. Costurile intervenției chirurgicale este de aproximativ 23.000 euro

Un tată disperat din comuna Hănțești a organizat o campania de strângere de fonduri pentru a-și ajuta fiul bolnav. Bărbatul își dorește enorm să-i ofere copilului său șansa la o viață normală, dar acest fapt depinde de o operație chirurgicală costisitoare și mult peste posibilitățile familiei. Mai exact, băiatul în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticat cu o formă foarte gravă de scolioză, coloana vertebrală a acestuia fiind înclinată la 98 de grade.

Părinții sunt îngroziți că într-o zi viața copilului va fi pusă în pericol fără această intervenție chirurgicală. ”Mario are 16 ani, însă soarta a fost prea crudă cu el, iar astăzi se luptă cu scolioza, o boală întâlnită frecvent, care însă în cazul lui a luat o amploare de o gravitate ieșită din comun. Coloana vertebrală a băiatului s-a înclinat la 98 de grade, iar astăzi doar o operație costisitoare îl mai poate salva și îi poate reda o viață cât de cât normală. Dacă poartă corset și o bluză, malformația nu se vede așa tare, dar puteți vedea pe radiografie cum este. Dacă nu se intervine din punct de vedere chirurgical, atunci baiatul meu nu va putea să aibă o viață normală de adult. Doctorii sunt optimiști și spun că operația va avea succes, însă costurile sunt enorme pentru noi, iar pentru a se putea opera familia are nevoie de 23.000 euro”, a povestit tatăl lui Mario.

Băiatul este pasionat de sport, dar din cauza problemelor medicale nu a mai putut practica niciun sport, iar uneori și simplul stat în picioare îi provoacă dureri îngrozitoare.

Cei care vor să îl ajute pe Mario pot dona în conturile:

RO60 UGBI 0000 2220 1705 6RON–deschis în lei 

RO82 UGBI 0000 2220 2085 3EUR– deschis în EURO, ambele deschise la GarantiBank – titular Țucă Nicolae -Alin, tatăl baiatului. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Polițiștii suceveni au intervenit anul acesta la peste 2.300 de cazuri de violență în familie. Cum putem ajuta un cunoscut care este victimă a unei forme de violență domestică 

În fiecare an, pe 25 noiembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea …