Wednesday , December 1 2021

Un tânăr sucevean s-a sinucis de frica închisorii

Tânărul în vârstă de 21 de ani s-a spânzurat de o grindă din șura părinților, în comuna Ciprian Porumbescu. Pe 6 martie, acesta urma să fie condamnat definitiv într-un dosar în care fusese trimis în judecată pentru tentativă de omor. In primă fază, Tribunalul Suceava îl condamnase la cinci ani și trei luni de închisoare pentru că a înjunghiat un alt tânăr într-un bar din localitate

Vinerea trecută, în jurul orei 21.00, Mihaela C., din comuna Ciprian Porumbescu, a anunțat prin 112 faptul că l-a găsit pe fiul său Ilie – Cosmin Căilean, de 21 de ani, din aceeași localitate, spânzurat în șură.

Din verificări făcute de polițiști a rezultat că în cursul zilei de vineri, în jurul orei 13:45, soții Constantin C. și Mihaela C. s-au întors acasă de pe raza comunei Ciprian Porumbescu, unde l-au găsit în curte pe fiul lor Ilie – Cosmin Căilean.

După câteva discuții cu acesta, cei doi soți au plecat la magazinul din sat pe care îl administrează. Aceștia au revenit acasă pe la ora 16.00, dar nu l-au mai găsit pe fiul lor acasă, crezând că este plecat la un vecin.

În jurul orei 20.30, Mihaela C. a încercat să-și contacteze telefonic fiul și cum nu a reușit acest lucru, împreună cu soțul l-au căutat prin casă și împrejurimi, găsindu-l după un timp spânzurat de o grindă din interiorul șurii.

Soții Constantin C. și Mihaela C. au declarat că fiul lor urma un tratament de specialitate, acesta fiind consultat în luna ianuarie de un medic psihiatru.

Cadavrul nu prezenta semne de violență și a fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Suceava în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”.

Condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare după ce a înjunghiat o persoană într-un bar din Ciprian Porumbescu

În toamna anului 2017, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Ilie – Cosmin Căilean la cinci ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor. În același dosar au mai fost condamnați și părinții săi, Constantin Căilean la un an și o lună de închisoare cu suspendare și Mihaela Căilean la șapte luni de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Suceava urmează să dea o sentință definitivă la data de 6 martie 2019. Probabil frica de a ajunge la închisoare a avut o contribuție importantă în deciza lui Ilie – Cosmin Căilean de a-și pune capăt zilelor.

La data de 2 august 2016, puțin după ora 21.00, agenții Secției 9 de Poliție Rurală Moara au fost anunțați prin 112 de Adin S., din comuna Ciprian Porumbescu, că în barul său a avut loc un scandal soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetărilor făcute de polițiști a rezultat că în ziua de 2 august 2016, în jurul orei 21.00, Iulian Zbarcea (20 de ani), din comuna Ilișești, în timp ce era în incinta barului SC Șoimaru Junior SRL din comuna Ciprian Porumbescu împreună cu alți tineri, printre care și Ilie – Cosmin Căilean, pe fondul unui conflict spontan între cei doi, l-a lovit în zona feței pe Căilean, care ulterior și-a sunat tatăl, pe Constantin Căilean.

Acesta a venit la bar și împreună cu fiul său l-a înjunghiat pe Iulian Zbarcea în zona spatelui. La locul incidentului a sosit o ambulanță, care i-a acordat primele îngrijiri medicale tânărului înjunghiat. La UPU Suceava s-a prezentat și Ilie – Cosmin Căilean, care în urma investigațiilor medicale a fost diagnosticat cu „contuzie piramidă nazală, plagă tăiată antebraț drept”.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. În urma continuării cercetărilor cu privire la agresiunea comisă asupra lui Iulian Zbarcea, din comuna Ilișești, în urma examinării medico – legale a victimei s-a concluzionat preliminar că aceasta prezintă mai multe leziuni, printre care un hemopneumotorax prin agresiune.

Leziunile ar fi putut fi produse prin lovire cu corp tăietor – înțepător, având nevoie pentru vindecare de 20 – 25 de zile de îngrijiri medicale. În baza probelor administrate, procurorul criminalist a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ilie – Cosmin Căilean sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă de omor și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și reținerea pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la agresiunea persoanei vătămate. (O.S.)

Vezi si

388 de cazuri active de COVID în tot județul, 14 pacienți la ATI și 2 decese în ultima zi

Marți, 30 noiembrie, în județul Suceava sunt 388 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție …