Friday , February 3 2023

Un tânăr sucevean, printre cei mai buni frizeri din România

Robert Nichitean, un tânăr frizer din Suceava, a participat la București la competiția R.B.A, un eveniment destinat frizerilor din întreaga țară. Suceveanul a câștigat această competiție, intrând în echipa R.B.A , în care se află 10 dintre cei mai buni frizeri din România. Robert a început să practice meseria aceasta în urmă cu trei ani, după ce a urmat un curs la AJOFM

 robert nichitean (3)

Un frizer din Suceava a câștigat una dintre cele mai importante concursuri organizate la nivel național. Robert Nichitean a reușit să obțină primul loc la competiția Romanian Barbers Association, un eveniment destinat frizerilor din întreaga țară. Robert a început să cocheteze cu tunsul în urmă cu trei ani de zile. El a făcut un curs de calificare la AJOFM Suceava.

„Am ajuns acolo și citeam pe panou să văd ce cursuri oferă. La cel de frizeri era plin, așa ca m-am înscris la coafor. Eram singurul băiat din grupă. După trei luni de teorie a urmat practica, acolo am cam tras chiulul, adică nu prea mă imiplicam în ale coafatului. După câteva zile, profesoara de practică mi-a zis că la ora 12.00 să fiu la ea la salon. Am ajuns acolo și mă uitam în jurul meu, plin de oameni. După terminarea cursului de stilist – coafor și examenul final, la care am luat 9,50, am fost angajat la salonul ei, unde petreceam fiecare zi alături de ea și de colega mea, învățând din ce în ce mai multe. Apoi au urmat evenimente la care am participat – seminarii, workshop-uri, show-uri. După doi ani de activitate a urmat despărțirea. Am trecut de la bucle, unde eram expert, la aranjatul bărbilor. Am început activitatea într-un barbershop în adevăratul sens al cuvântului. Aici am cunoscut o superechipă care m-a învățat, a investit în mine și în potențialul meu. O echipă care a fost și este tot timpul alături de mine. Dizzy, Alex, Vasi, Toma, Iulia, ei îmi sunt alături la fiecare pas în plan profesional, dar și în cel personal”, a declarat Robert Nichitean.

Zilele trecute, el a participat la competiția R.B.A (n.r. – Romanian Barbers Association), un eveniment destinat frizerilor din întreaga țară. RBA este o asociație unde sunt 10 dintre cei mai buni frizeri din România. Ei au suținut un show-seminar și au explicat detaliat stiluri și tehnici de tunosoare – clasice, moderne, dar și extravagante.nichitean 2

„Concursul la care am participat a fost organizat de ei, iar înscrierea a constat în trimiterea unor poze din unghiuri diferite cu tunsoarea favorită. Din toți cei care au trimis s-au calificat doar 13 persoane în finala de la București. Acolo a trebuit să ne punem ima­ginația la treabă și dexteritatea. S-a punctat tehnica, atitudinea și rezultatul final. După 75 de minute în care fiecare a făcut o tunsoare s-au numărat punctele. Am așteptat rezultatul cu sufletul la gură, apoi, ca să fie și mai palpitant, au dat 10 mențiuni, apoi locul II, apoi locul I. Intr-un final am fost ales de juriu ca fiind pe locul I”, a povestit Robert.

Acest premiu este foarte important pentru el. Pe lângă recunoașterea faptului că munca sa este una de calitate, Robert a intrat în echipa R.B.A, fiind mân­dru că reprezintă Suceava și că se află între cei mai buni 10 frizeri din România.

„Pe viitor o să investesc în mine, o să particip la orice eveniment din țară, dar și din afară și sper să aduc în Suceava cât mai multe rezultate bune și pregătirea mea să fie din ce în ce mai bună. In ultima perioadă, în România barberingul s-a dezvoltat foarte mult, iar noi, cei din Suceava am ajuns foarte cunoscuți prin imaginația noastra de a stiliza părul si de a tunde. Pot să zic că suntem pe un loc înalt în țară în ceea ce privește frizeria”, a mai menționat Robert. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de …