Monday , October 3 2022

Un tânăr s-a apucat de furat cablurile din blocurile din Suceava pentru că nu avea bani

politie


Poliţia municipiului Suceava a primit, în data de 17 decembrie 2014, la ora 18.09, o reclamaţie cum că o persoană necunoscută a încercat să fure conductorul coloanei electrice dintr-un bloc de pe strada 1 Mai din localitate. Reclamantul a observat că masca protectoare a conductoarelor electrice de la etajul IX este desprinsă din locaşul special amenajat, iar un conductor electric din cupru era secţionat şi atârna în afară. Pe parcursul cercetărilor a reieşit faptul că începând de la etajul I şi până la etajul IX din coloana de alimentare a tablourilor electrice au fost secţionate toate cablurile electrice de protecţie din cupru având dimensiunea de 35 milimetri, hoţii sustrăgând opt bucăţi de cablu, dintre care patru cu lungimea de doi metri fiecare şi patru bucăţi de 20 de centimetri fiecare. Aceste bucăţi de cablu au fost găsite într-un rucsac abandonat.
Ulterior, în data de 23 decembrie 2014, la ora 11.00, Poliţia municipiului Suceava a primit o nouă reclamaţie despre faptul că în seara zilei de 22 decembrie a anului trecut, hoţii au secţionat conductorul de cupru între nivelele VIII – X dela un bloc de pe strada 1 Mai din localitate. Din verificările poliţiştilor a reieşit faptul că în seara de 22 decembrie 2014, în jurul orei 22.00, reprezentaţii unei firme de electricitate au fost chemaţi de locatarii blocului să intervină pentru că au rămas fără tensiune la reţeaua electrică. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că între etajele VIII – X ale blocului, conductorul de protecţie de la tablourile electrice a fost tăiat.
In ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat, pentru prinderea autorului şi recuperarea prejudiciului. In urma investigaţiilor făcute şi a informaţiilor obţinute, oamenii legii au reuşit să dea de urma autorului, respectiv de Victor Amohnai, de 25 de ani, din loca-litate. Cu ocazia audierii, acesta a recunoscut faptele comise şi a declarat că a tăiat cablurile pentru că nu avea bani. Cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava, faţă de Victor Amohnai, pentru săvârşirea a două furturi calificate. (C.Z.)

Vezi si

Ziua Holocaustului din România, marcată la Muzeul de Istorie Suceava prin expoziția foto-documentară ”NU PUTEM UITA…”

Ziua Holocaustului din România va fi marcată vineri, 7 octombrie 2022, ora 10, la Muzeul …