Tuesday , September 27 2022

Un tânăr din Arbore și-a cumpărat permis de conducere cu 800 de euro

politie rutiera

La data de 19 noiembrie 2017, la ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea a oprit pentru control autoturismul Volkswagen Golf, care se deplasa pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, condus de Tibi Chelba, de 23 de ani, din comuna Arbore, care a prezentat permisul de conducere categoria B, eliberat de autoritățile din Ucraina, certificatul de înmatriculare al mașinii și polița RCA.

Cum existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat, au fost făcute verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că tânărul, la data obținerii permisului de conducere, respectiv 26 ianuarie 2016, nu avea pașaport valabil, document ce i-ar fi fost necesar în vederea trecerii frontierei în Ucraina pentru a-și obține permisul legal.

Tânărul a declarat că în luna ianuarie 2016, prin intermediul unui prieten, a cunoscut o persoană al cărei nume nu-l cunoaște, care i-a promis că-l va ajuta să obțină permis de conducere din Ucraina. Astfel, contra sumei de 800 de euro, această persoană i-a dat ulterior permisul de conducere eliberat de către autoritățile ucrainene.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”. (D.Z.)

 

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …