Saturday , November 26 2022

Un tânăr de 27 de ani, autorul incendierilor din Cornu Luncii. El și-a dat foc la propria casă, la casa surorii sale, la un fânar și la un grajd

Polițiștii suceveni l-au identificat și l-au prins imediat pe cel care în noaptea de miercuri spre joi a provocat mai multe incendii în Păiseni – Cornu Luncii.

Conform comisarului șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, este vorba de un tânăr de 27 de ani care practic și-a incendiat propria casă, locuința unei surori, precum și alte anexe  gospodărești din sat.

Bărbatul respectiv a fost preluat de polițiști și apoi internat la Psihiatrie, în cadrul dosarului penal deschis pentru incendiere urmând a fi efectuată și o expertiză pentru stabilirea discernământului acestuia.

Șase proprietari, din satul  Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectați de incendii, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei acțiuni intenționate.

Au intervenit la fața locului pompierii militari și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân (cca 10 tone), aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse.
În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4 00. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanță) și au ars aproximativ 5 tone de furaje.
Pe timpul intervențiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.
Misiunile pompierilor de lichidare a flăcărilor s-au încheiat în jurul orei 6:00.

Foto, video: ISU Suceava

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …