Tuesday , December 6 2022

Un tânăr de 22 de ani cu handicap de gradul V a încercat să violeze o minoră de 13 ani

politie

Un tânăr din Vatra Dornei a fost arestat 29 de zile pentru viol u acesta a încercat să abuzeze de o minoră care venise la el în vizită, însă actul sexual nu a avut loc u din cauză că medicii au găsit urme de forţare în zona genitală a copilei, procurorii suceveni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au cerut arestarea inculpatului

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Daniel Goguş, de 22 de ani, din Vatra Dornei, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Tribunalul Suceava, a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara zilei de 18 aprilie 2013, la inculpat acasă s-a prezentat minora A.D.A., de 13 ani, din localitate, care a i-a cerut să-i împrumute nişte cd-uri şi o pereche de căşti. Prin constrângere morală, Goguş a încercat să întreţină relaţii sexuale cu copila care a refuzat, actul nemaiavând loc. Totuşi medicii au găsit urme de forţare în zona genitală a minorei, motiv pentru care a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de Goguş, care prezintă un handicap de gradul cinci. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (C.Z.)
 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …