Un tânăr de 21 de ani, care a depășit pe linia continuă un utilaj, vinovat de accidentul de la Ilișești în care au fost răniți cinci oameni

05 august 2020, 7:00

Luni, la orele 15:20, M. I. C., de 21 ani, din Pîrteștii de Jos, a condus autoturismul marca Audi pe DN 17, în afara localității Ilișești, având direcția de deplasare Suceava spre Ilișești. S-a angajat în depășirea buldoescavatorului marca Caterpillar, care rula în fața sa, a pătruns pe sensul opus, încălcând marcajul longitudinal continuu și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Audi, care rula din sens opus și era condus de G. C. O., de 32 ani, din Plopeni – Salcea. În urma impactului, șoferul din Pîrteștii de Jos a acroșat buldoesca­vatorul, după care s-a răsturnat pe cupolă în șanțul din partea dreapta al sensului său de mers, iar celalalt autoturismului marca Audi s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta al sensului Ilișești spre Suceava.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a patru persoane din autoturismul condus de M.I.C.,   precum și a unui copil de un an din celălat autoturism Audi. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Suceava.

Cei trei conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

reportersite