Thursday , February 2 2023

Un tânăr de 21 de ani a ajuns în arest după ce în câteva ceasuri a încălcat mai toată legislația rutieră

Deși era băut și nu are permis, un tânăr din Iacobeni a condus un moped neîmatri­culat, luând cu el și un băiat de numai 8 ani. La un moment dat, tânărul a scăpat mopedul de sub control și s-a răsturnat, apoi a plecat de la locul accidentului. Copilul de 8 ani, lovit, a fost dus acasă la bunici de niște oameni care treceau pe drum, ajungand apoi la spital. Când a fost găsit de polițiști, individul avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat

Duminică seara, în jurul orei 18:00, un tânăr de 21 de ani, din Iacobeni, în timp ce conducea mopedul neînmatriculat, pe o stradă din com. Iacobeni, având ca pasager un minor de 8 ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum acoperit cu pietriș, a derapat și s-a răsturnat pe caro­sabil.

După producerea evenimentului, tânărul de 21 de ani a pă­ră­sit locul accidentului fără în­­cuviințarea poliției, minorul fiind condus de alte persoane la domiciliul bunicilor săi, unde se afla și unchiul său care a solicitat o ambulanță, deoarece acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul capului.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a minorului care a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra-Dornei, iar apoi transferat la UPU Su­ceava, precum și rănirea ușoară a lui tânărului de 21 de ani care a fost identificat la domiciliul său. Totodată în curtea celui din urmă a fost găsit și mopedul implicat în accident.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din cul­pă”, „punerea în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „condu­cerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „pără­sirea locului accidentului”.

Față de tânărul de 21 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …

2 comments

  1. școala de azi produce astfel de tineri!

  2. școala produce astfel de tineri!