Saturday , September 24 2022

Un tânăr de 18 ani şi-a ucis bunicul care i-a reproşat că nu-l ajută la treabă în gospodărie

cutit

Un tânăr de 18 ani din Marginea a mers acasă la bunicul său în vârstă de 67 de ani u între cei doi a pornit o ceartă de la faptul că, bătrânul i-a reproşat nepotului său că îşi pierde timpul aiurea şi nu îl ajută prin gospodărie. Acesta s-a enervat a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat pe bunicul său în gât şi abdomen, loviturile fiindu-i fatale bătrânului

Locuitorii din comuna Marginea au rămas şocaţi după ce au aflat că ieri un tânăr din comunitatea lor l-a omorât chiar pe bunicul său. Incidentul a avut loc în jurul orei 11.00, când Marian Blasciuc, de 18 de ani, din Marginea, a mers acasă la bunicul său, Constantin Blasciuc, în vârstă de 67 de ani. Adolescentul a mers cu gândul de a-i cere bătrânului bani pentru că se apropie sărbătorile, însă de aici a pornit toată tragedia. Constantin Blasciuc i-a reproşat nepotului său că îşi pierde timpul degeaba şi nu face nimic bun, nu îl ajută cu treburile gospodăreşti, cei doi luându-se la ceartă pe această temă. La un moment dat tânărul, nefiind de acord cu reproşurile ce îi erau aduse, a pus mâna pe un cuţit s-a năpustit asupra bunicului său şi l-a înjunghiat pe acesta în gât şi în abdomen loviturile fiindu-i fatale bătrânului. Marian Blasciuc a fost prins în scurt timp de poliţişti, acesta recunoscându-şi fapta, anchetatorii găsind în grădina casei şi cuţitul cu care Marian şi-a omorât bunicul. Adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Primarul comunei Marginea, Ioan Onufrei, s-a arătat şocat de crima ce a avut loc în comunitatea pe care o administrează. Acesta a povestit că înainte cu aproximativ 40 de minute de comiterea teribilei fapte, victima Constantin Blasciuc a fost în biroul său pentru a-i cere să-l ajute să facă un pod, primarul promiţându-i bărbatului că în 2014 îl va ajuta în construirea acelui pod. Bătrânul a plecat foarte fericit de la primărie, însă această fericire a fost curmată brutal chiar de nepotul său. Ioan Onufrei a ţinut să precizeze că Constantin Blasciuc era un om extraordinar despre care are doar cuvinte de laudă. In schimb, despre Marian Blasciuc, primarul nu a spus decât că este copilul unui fiu de-al bătrânului şi că nu ştie prea multe detalii despre acesta sau despre incidentul ce a avut loc în gospodăria lui Constantin Blasciuc. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …