Friday , September 30 2022

Un tânăr beat şi fără permis, care a intrat cu maşina într-o casă, a încercat să dea vina pe fratele său

accident

Un tânăr de 31 de ani, cu o alcoolemie de 0,78 mg/l şi cu permisul reţinut din noiembrie 2013, a intrat cu maşina în peretele unei case din Câmpulung Moldovenesc. El a spus că fratele său este cel care a condus autoturismul, însă s-a dovedit că totul era de fapt o minciună

In data de 19 decembrie 2014, în jurul orei 22.07, IPJ Suceava a primit o reclamaţie prin 112 despre faptul că pe varianta de camioane a municipiului Câmpulung Moldovenesc a avut loc un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că un autoturism BMW care circula pe varianta traficului greu din direcţia Vatra Dornei spre Suceava a părăsit sensul său de mers şi a intrat în coliziune cu peretele unei case situate pe partea opusă a drumului, rezultând avarierea maşinii şi distrugerea peretelui. La locul accidentului a fost depistat Bogdan Horea, de 31 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a declarat că maşina este a sa, da nu a condus-o el, ci fratele său Răzvan Horea, de 25 de ani, din aceeaşi localitate, care s-a speriat şi a plecat. La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă, medicii acordându-i îngrijiri medicale lui Bogdan Horea care avea leziuni minore la faţă. Pe timpul cercetărilor, la locul accidentului a venit şi Răzvan Horea care, deşi iniţial a spus că nu a condus el maşina implicată în accident, ulterior răzgândindu-se şi declarând poliţiştilor că el condus autoturismul.
Poliţiştii i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi fraţi, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Bogdan Horea şi de 0,14 mg/l în cazul lui Răzvan Horea, după care aceştia au fost duşi la spital unde li s-au recoltat probe biologice în ve-derea stabilirii alcoolemiei.
Răzvan Horea a declarat că nu el a condus autoturismul implicat în accident, dar la cererea fratelui său a spus poliţiei că el a provocat accidentul. Bogdan Horea a fost verificat în bazele de date ale poliţiei, stabilindu-se că are permisul de conducere reţinut din data de 1 noiembrie 2013 ca urmare a comiterii unei infracţiuni la regimul rutier.
Cercetările sunt continuate de oamenii legii faţă de Bogdan Horea pentru comiterea infracţiunilor de vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. (C.Z.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …