Sunday , February 5 2023

Un tânăr a fost reținut după ce a dat foc la magazia din apropierea casei iubitei sale

Un individ de 28 de ani, din Poiana Stampei, s-a certat cu concubina sa și pentru a se răzbuna a dat foc la magazia de lemne din apropierea casei acesteia. Din fericire, nimeni nu a fost răni. Incendiatorul a fost reținut pentru 24 de ore

pompieri

La data de 27 decembrie 2016, la ora 18.55, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, aparținând lui Dumitru Talpă, de 28 de ani, din satul Dornișoara, comuna Poiana Stampei. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la magazia construită din lemn și exista pericolul de propagare la o casă de locuit. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor pentru două tinere, de 18 și 23 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, acestea au refuzat transportul la spital. Incendiul a fost stins la ora 20.40, în deflagrație arzând magazia pe o suprafață de 12 metri pătrați și circa doi metri cubi lemn de foc. Pompierii au salvat casa de locuit, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Maria P. a sunat la 112 sesizând faptul că ginerele ei Dumitru Talpă a dat foc la o magazie în satul Dornișoara și i-a pus în pericol casa și familia.
Din cercetările polițiștilor a rezultat că Dumitru Talpă trăiește în relații de uniune consensuală cu Beatrice P., de 23 de ani, din comuna Poiana Stampei, având doi copii minori și locuiesc în casa închiriată de Costică P., tatăl concubinei sale, de la Compania Națională CFR – Regionala Iași, situată în comuna Poiana Stampei.
În seara zilei de 27 decembrie 2016, cei doi concubini s-au certat, iar Dumitru Talpă a plecat la părinții săi din același sat, amenințând-o pe Beatrice P. că va da foc casei, iar la ora 18.45 a revenit la locuința lui și cu ajutorul unor hârtii și cartoane a dat foc la magazia de lemne pe care el a construit-o pentru a o folosi la depozitatul lemnelor de foc, după care a părăsit locul faptei, mergând la locuința părinților.
În momentul incendierii magaziei de către Dumitru Talpă, în casa din apropiere se afla Beatrice P., împreună cu fiica sa în vârstă de doi ani, prima observând incendiul și alarmând rudele, după care a suferit un atac de panică.
Dumitru Talpă a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, iar ieri urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unor măsuri preventive. (D.Z.)
 
 
 

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …