Friday , January 27 2023

Un sucevean fugit din ţară a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri

palatul de justitie SuceavaA

 Lucian Marchevici, de 23 de ani, din Solca, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Acesta a fost prins în mai 2009 într-un tren în apropiere de gara Linz – Austria, având asupra sa amfetamină, LSD, ecstasy şi cannabis u suceveanul a declarat că a cumpărat drogurile din Amsterdam cu 350 de euro, după ce a pus bani cu patru amici, iar el a căzut la tragerea la sorţi că trebuie să meargă în străinătate să cumpere droguri

Tribunalul Suceava l-a condamnat ieri pe inculpatul Lucian Vlad Marchevici, de 23 de ani, din Solca, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc”, „trafic de droguri de risc” şi „deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept”. Sentinţa instanţei sucevene nu este una definitivă, putând fi atacată prin apel în termen de zece zile de la pronunţare.
Amintim că pe la sfârşitul lunii aprilie 2014, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a suspectului Lucian – Vlad Marchevici pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc”, „trafic de droguri de risc” şi „deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept”.
In data de 17 noiembrie 2009, Ministerul Federal al Justiţiei din Republica Austria a solicitat preluarea de către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava a urmăririi penale faţă de Marchevici cercetat pe Procuratora din Ried sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trafic cu substanţe stupefiante”. In sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în data de 22 mai 2009 a cumpărat din Amsterdam, de la o persoană necunoscută, diferite droguri în valoare totală de 350 de euro. O parte din aceste droguri le-a consumat în Olanda, iar restul le-a introdus în Austria cu trenul de la Passau spre Linz, prin trecerea de frontieră Pyret. In data de 22 mai 2009, la ora 06.45, Marchevici a fost prins în flagrant de către organele de poliţie din cadrul Comandamentului de Poliţie a oraşului Linz din Austria în timp ce se deplasa cu trenul accelerat pe ruta Bruxelles via Passau şi Linz spre Viena, mai exact la intrarea trenului în gara principală Linz având asupra sa mai multe tipuri de droguri, respectiv ecstasy, LSD, amfetamină şi cannabis.
Acesta le-a declarat poliţiştilor că vine din Bruxelles – Belgia, dar din lipsă de bani nu a cumpărat un bilet. De asemenea, Marchevici a spus că este în drum spre casă spre România. Organele de poliţie au făcut un control mai amănunţit asupra suceveanului şi a bagajelor acestuia deoarece dădea impresia că este dependent de droguri. Astfel, a fost găsit un bilet de la Amsterdam către Bruxelles din 20 mai 2009, stabilindu-se că Marchevici a fost şi în Olanda.
De asemenea în bagajele lui au fost găsite 250 de bucăţi de LSD ascunse într-o pereche de chiloţi şi circa 1,1 grame de cannabis în săculeţe. Cum compartimentul în care era Marchevici se afla lângă toaleta trenului, poliţiştii au făcut verificări şi acolo fiind găsită o pungă albă de cumpărături în care erau circa 146,5 grame de amfetamină, împachetată în doi săculeţi şi şase pliculeţe de hârtie, 181 de pastile de ecstasy şi circa 70 de grame rezină de cannabis. Marchevici a şi recunoscut cu această ocazie că drogurile găsite în toaleta trenului sunt ale sale. Astfel, poliţiştii l-au arestat la intrarea trenului în gara Linz.
Cu ocazia audierilor, Marchevici a declarat că el şi patru amici din Solca au decis să meargă în Olanda şi să meargă să cumpere droguri pentru consum propriu. Aşa că au adunat 350 de euro, iar Marchevici a mers cu autocarul până în Amsterdam. Acolo într-un coffee shop s-a întâlnit cu un african de la care a cumpărat drogurile mai sus menţionate cu cei 350 de euro. Apoi a mers cu trenul prin Bruxelles şi Koln în direcţia Viena cu intenţia ca de aici să meargă cu alt tren spre România. Marchevici a mai declarat că nu avea de gând să vândă drogurile în Austria ci dorea să le consume împreună cu prietenii lui la un festival de muzică ce are loc pe plajă la Marea Neagră. Individul a recunoscut că a consumat cu o zi înainte, marijuana în Olanda, iar cu alte trei zile înainte, tot în Olanda a prizat cocaină, iar tot în acea săptămână a consumat o tabletă de XTC.
Lucian – Vlad Marchevici a mai declarat că stupefiantele care au fost găsite asupra sa le are din Amsterdam şi că a mers în străinătate pentru a cumpăra droguri deoarece împreună cu amicii săi din România au tras la sorţi şi el a căzut ca fiind cel care trebuie să se deplaseze în Belgia pentru a cumpăra drogurile. Astfel, a plecat din România cu un autobuz pe data de 7 mai 2009, făcând rost de bani de bilet prin amanetarea unor bijuterii în valoare de 120 de euro. A mers în Bruxelles – Belgia iar de acolo cu trenul s-a dus în Amsterdam – Olanda, de unde a cumpărat drogurile. Tânărul a mai precizat că este consumator de cannabis şi amfetamină de circa un an de zile şi numai o dată a consumat cocaină.
Mama acestuia, Cristina Adriana Sahleanu a declarat că nu ştie unde este fiul şi nici când se va întoarce acesta în România. Avocata acestuia a precizat că Marchevici este plecat în străinătate, însă nu ştie unde se află acesta şi nici când va reveni în ţară. Aceasta a depus la dosar un memoriu şi o declaraţie dată de învinuit prin care acesta arăta că în cursul lunii mai 2009 a cumpărat din Amsterdam droguri în valoare de 350 de euro, drogurile fiind destinate consumului propriu el neintenţionând să comercializeze sau să facă trafic de stupefiante. Marchevici a recunoscut că organele de poliţie din Austria au găsit asupra sa o cantitate de droguri, însă aceasta era destinată exclusiv consumului propriu şi nu traficului de droguri. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …