Friday , August 19 2022

Un sucevean a murit săptămâna trecută din cauza pneumoniei, alți 28 au fost diagnosticați cu gripă

Săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de pacienți cu afecțiuni respiratorii, pneumonii și gripă, din acest sezon. 4.017 suceveni au ajuns la medic, iar 245 au necesitat internare

În ultima săptămână s-a înregistrat un număr record de suceveni care au ajuns la medic din cauza infecțiilor respiratorii, pneumonii și gripă, numărul total al pacienților fiind de 4.017. Este o creștere alarmantă dacă luăm în calcul faptul că în săptămâna precedentă au fost 2.499 de pacienți. Un sucevean cu vârsta de 70 de ani a murit de pneumonie, iar alți 28 au fost diagnosticați cu gripă, opt dintre ei fiind internați la secția de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Cei mai mulți dintre pacienții cu gripă, mai exact zece, sunt copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani. Alți opt pacienți se situează în grupa de vârstă 15-49 de ani, iar cinci pacienți diagnosticați cu gripă au vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. În rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani au fost înregistrate trei cazuri de gripă. Săptămâna trecută au fost diagnosticați cu virusul gripal și doi copii cu vârste între doi și patru ani. Reprezentanții DSP Suceava au explicat că probele recoltate de la un pacient cu gripă au fost trimise spre confirmare sau infirmare Institutului Cantacuzino.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 3.141 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, res­pectiv 1.044 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 728 de suceveni. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 563 de cazuri de îmbolnăviri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 553 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 240 de cazuri, pentru ca cele mai puține să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, și anume 234 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 88 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 848 de cazuri de pneumonii, iar 149 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, cu 190 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 182 de cazuri. La aceștia se adaugă și 129 de persoane cu vârsta peste 65 de ani și tot atâtea de copii cu vârsta între doi și patru ani. Tot în perioada 21-27 ianuarie, 124 de persoane cu vârsta între 50 și 64 de ani au fost diagnosticate cu pneumonie. Cele mai puține cazuri s-au înregistrat în intervalul menționat în rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an, și anume câte 94 de cazuri.

Reprezentanții DSP Suceava recomandă populației în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecție corespunzătoare împotriva gripei. DSP Suceava continuă să trimită recomandări specifice spitalelor privind accesul vizitatorilor în sectoarele cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie și efectuarea zilnică, la intrarea în serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secție sau compartiment. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Periplu al ministrului Dezvoltării la obiective de investiții în zona Fălticeniului

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a participat, ieri, la Fălticeni, la deschiderea șantierului pentru construirea primei …