Wednesday , February 8 2023

Un sucevean a demarat  pe rețelele de socializare o campanie de donare de sânge pentru a-și salva soția

Centrul Județean de Transfuzii Suceava face față cu greu solicitărilor venite din partea unităților spitalicești

Un sucevean a demarat o campanie umanitară de donare de sânge pe rețelele de socializare în încercarea disperată de a-și salva soția internată la Spitalul Județean, în stare gravă. Cei care vor să doneze sânge pentru Mihaela Leizeriuc, o pot face, începând de luni dimineață, la Centrul Județean de Transfuzii Suceava. Deși numărul donatorilor a mai crescut puțin în ultimele zile, instituția face față cu greu solicitărilor venite din partea unităților spitalicești.

Donatorii pot beneficia de bonuri de masă, 50% reducere la abonamentele de transport pentru o lună și zi liberă de la locul de muncă sau scutire pentru elevi, studenți sau militari, la prezentarea dovezii.

Printre criteriile principale de admisibilitate la donarea de sânge se află vârstă cuprinsă între 18-60 de ani, greutate peste 55 kg pentru femei și 60 kg pentru bărbați, puls regulat, între 60-100 bătăi pe minut, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, să nu fi consumat alimente grase sau alcool cu 48h și să nu fi fumat cu minimum o oră înaintea donării. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada menstruației sau de lăuzie. Nu pot să doneze persoanele care urmează tratament pentru hipertensiune cronică, boli cardiace, boli renale, boli hepatice, boli endocrine și boli psihice. (C. R.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …