Saturday , January 28 2023

Un student din Rădăuți și un profesor din Câmpulung, depistați cu COVID

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunțat azi doar două noi cazuri de COVID în sistemul de învățământ din județ. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, au primit rezultate pozitive în urma testării la SARS-Cov2 un student din Rădăuți, care urmează cursurile Facultății de Medicină din Iași, și un profesor de la Școala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc. ”Profesorul a fost îndrumat la Spitalul Județean Suceava pentru consult, el având simptome specifice. Nu are contacți direcți, sunt doar opt elevi la clasa la care predă și s-au respectat atât distanțarea socială, cât și măsurile de siguranță”, a informat Gabriela Băncilă.


Drept urmare, situația cazurilor de COVID din sistemul educațional sucevean pare să fie în contrast cu situația generală, atât la nivel național, cât și local, azi înregistrându-se un nou record național de îmbolnăviri, peste 3.000. Vestea bună este că nu există focare în nicio unitate de învățământ din județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va reevalua azi scenariile de funcționare pentru unitățile școlare, pentru săptămâna următoare.

La nivelul județului Suceava, de la începutul anului școlar și până în prezent, au fost depistate în urma testărilor 64 de cadre didactice, 13 angajați din categoria personal nedidactic, 22 de elevi, 2 preșcolari și 9 studenți. (O. N.)

secretarasite

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un Top 40 aeroporturi din Europa, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …