Friday , June 14 2024

Un student de 21 de ani s-a spânzurat în camera de cămin de la USV. Alți doi bărbați găsiți spânzurați, la Zvoriștea și Dolhasca

Băiatul era în anul al II-lea la Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor. El a fost descoperit spânzurat în cameră de un coleg, luni dimineață. Până acum se cunoaște faptul că tânărul lua un tratament cu antidepresive. Duminică, doi bărbați, unul de 59 de ani din Zvoriștea și altul de 48 de ani din Dolhasca, au fost descoperiți de familie spânzurați. Despre ambii, apropiații spun că erau mari consumatori de alcool și că aveau stări de depresie

Un student de 21 de ani a fost găsit spânzurat în camera sa de cămin a Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava. Băiatul era în anul al II-lea la Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiința Calculatoarelor.

Tragedia a avut loc cel mai probabil în week-end, când colegul său de cameră a fost plecat. Tânărul a fost descoperit chiar de colegul său, care l-a văzut ultima oară în viață vineri după-amiază.

Luni dimineață, când s-a întors din weekend, a găsit ușa camerei blocată, iar colegul său nu răspundea. În cele din urmă acesta a cerut ajutorul poliției, care l-a descoperit pe student spânzurat în interiorul camerei.

Până acum se cunoaște faptul că tânărul lua un tratament cu antidepresive.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Alți doi bărbați găsiți spânzurați, la Zvoriștea și Dolhasca

Duminică, la ora 18.46, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, au fost sesizați prin 112 despre faptul că, S. Maricel, de 59 ani, din Zvoriștea, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinței sale din localitate. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul locuia singur în locuința părintească în satul Stânca din comuna Zvoriștea. Acesta era necăsătorit și nu avea un loc de muncă. Duminică, în jurul orei 16.30, bărbatul s-a deplasat la locuința unei vecine, cu intenția de a-i lăsa o sumă de bani pentru sora sa, spunându-i că el „va pleca, întrucât s-a săturat de viață”. Ulterior, în jurul orei 18.40, sora acestuia a ajuns la casa părintească și l-a găsit pe S. Maricel spânzurat cu o funie de o grindă de la o anexă (șură). Femeia a solicitat intervenția unei ambulanțe la fața locului și cu ajutorul unor vecini a tăiat funia și a dat jos cadavrul fratelui său. Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul lui S. Maricel.

Din discuțiile purtate cu membrii familiei, a rezultat faptul că bărbatul obișnuia să consume băuturi alcoolice. Aceștia nu aveau la cunoștință dacă el avea anumite probleme personale. În urma controlului sumar al cadavrului, nu au fost identificate urme de violență pe suprafața corpului.

Duminică dimineață, la ora 06.56, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în urmă cu puțin timp l-a găsit în curtea locuinței pe fratele său, B. Vasilică, de 48 ani, din Dolhasca, decedat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, B. Vasilică a fost găsit decedat în curtea locuinței, respectiv agățat cu o sfoară de gât, de scheletul metalic al viei din curte. Fratele acestuia a tăiat  frânghia și a încercat să-i acorde primul ajutor, însă bărbatul nu mai prezenta semne vitale.

Din discuțiile purtate cu fratele defunctului, rezultă faptul că acesta a mai încercat în trecut să facă acest lucru, însă de fiecare dată a fost oprit la timp. De asemenea, persoana decedată se afla într-o stare de depresie în ultima vreme.

Defunctul locuia cu mama sa și cu fratele său în cadrul aceluiași imobil de pe raza orașului Dolhasca și din spusele acestora, bărbatul se neglija din punct de vedere al igienei, al hranei și sănătății. Totodată, obișnuia să consume zilnic băuturi alcoolice în cantități considerabile.

Nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte prevăzute de legea penală. (O.S.)

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: