Saturday , December 9 2023

Un șofer sucevean care a tamponat o mașină în parcare la Shopping City a încercat să fugă de polițiști

El a refuzat testarea cu etilotestul și cu drugtestul, dar dar i s-au prelevat mostre biologice la spital

Un sucevean de 36 de ani a tamponat duminică, 19 noiembrie, cu mașina sa VW Touran un autoturism în parcarea de la Shopping City, după care a încercat să plece de la locul faptei. Proprietarul mașinii lovite a apelat 112, iar la fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care a observat o persoană de sex bărbătesc care alerga din direcția Shopping City înspre InterConti, unde persoana în cauză a fost interceptată și imobilizată de polițiști.

Din discurțiile purtate de polițiști cu apelantul, a rezultat faptul că persoana imobilizată de către organele de poliție se afla la volanul autoturismului VW Touran, acesta a acorașat în parcarea Shopping City autoturismul condus de apelant, după care a părăsit locul faptei alergând spre InterConti.

La fața locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava în vederea testării lui șoferului, însă acesta nu a putut finaliza testul cu aparatul etilometru și nu a dorit să fie testat cu aparatul drugtest, exprimându-și dorința să fie condus la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice, respectiv de sânge și urină.

La UPU i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și o probă de sânge și una de urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru întocmirea documentelor și continuarea cercetărilor, acesta fiind sancționat contravențional conform Regulamentului de aplicare al OUG 195/2022, întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii rutieri ai Poliției Municipiului Suceava.

Vezi si

„Fii bun, nu doar de Crăciun”, iar Iulius Mall te premiază!

La Iulius Mall Suceava ai parte de o întreagă experiență senzorială, în special în această …