Wednesday , February 8 2023

Un șofer reclamat că are camionul supraîncărcat cu lemn, a fost până la urmă amendat pentru că nu a respectat timpul de odihnă cu 22 de minute

Miercuri seara, la ora 19,48, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați de către dispecerul de serviciu din cadrul subunității despre faptul că numitul Bodnar Daniel, în vârstă de 33 de ani, a apelat 112 și a sesizat un transport de material lemnos supraîncărcat, ce se deplasează pe str. Frâncei din Rădăuți pe variantă către S.C. EGGER.

Pe str. Austriei din Rădăuți, la bariera de acces în interiorul fabricii S.C. EGGER, a fost oprit ansamblul de vehicule format din cap tractor marca SCANIA și semiremorca marca KOEGEL, condus de către T. Bogdan de 39 ani din comuna Căiuți, județul Bacău, ansamblu de autovehicule care transporta conform avizului de însoțire lemn rotund specia molid.

În jurul orei 21,00, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a procedat la conducerea cu acordul conducătorului auto, a ansamblului de vehicule mai susmenționat în comuna Dărmănești – DN 2 KM 452 , unde s-a prezentat un echipaj al ISCTR pentru cântărirea autovehiculului în cauză.

Lucrătorii  ISCTR au procedat la cântărirea ansamblului de vehicule , de unde a rezultat faptul că acesta are masa maximă totală autorizată de 40.000 kg, iar greutatea totală la cântărire fiind de 34.200 kg.

Avându-se în vedere faptul că este admisă o toleranță de 5% ( adică 2000 kg) pentru camioane cu MTMA de 40.000 kg, s-a constat faptul că T. Bogdan, în vârstă de 39 de ani nu a comis nicio abatere.

Cu toate acestea conducătorul ansamblului respectiv a fost sancționat contravențional de către lucrătorii din cadrul ISCTR cu amendă conform OG 37/2007 pentru depășirea timpilor de odihnă zilnică cu 22 de minute.
secretarasite

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …