Friday , February 3 2023

Un şofer care gonea cu 142 km/h a fost oprit cu greu de poliţişti

Poliţiştii rutieri din Siret au urmărit în trafic un şofer care gonea cu 142 km/h pe DN 2, pe direcţia Suceava – Siret.Individul a fost prins în Vama Siret, unde agenţii au fost nevoiţi să-l scoată cu forţa din maşină, deoarece refuza să se legitimeze

politie rutiera

În acest weekend, peste 200 de poliţişti au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Acţiunile au vizat, în principal, depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, viteza excesivă fiind în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave. Toate autospecialele de poliţie rutieră echipate cu aparate radar au fost angrenate în acţiune. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pe DN 17 şi DN 2.
Pentru creşterea eficienţei acţiunilor, echipajele rutiere au fost direcţionate către zonele şi arterele cu risc rutier, fiind date sute de amenzi. Au fost depistaţi 50 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză, circulând cu o viteză cuprinsă între 20 şi 50 km/h peste limita legală pe segmentul de drum respectiv. Unii şoferi nu au conştientizat faptele comise nici atunci când au fost opriţi de poliţişti, încercând să se sustragă răspunderii, fiind necesară inclusiv urmărirea şi imobilizarea acestora.
În cadrul acţiunii au fost controlate 701 vehicule şi au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale pentru depă­şirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.
La data de 25 noiembrie 2016,  un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce se deplasa cu viteza de 121 km/h pe DN2, în localitatea Grăniceşti. Acesta s-a ales cu o amendă şi cu permisul de conducere suspendat. De asemenea, un şofer de 36 de ani a fost surprins de aparatul radar TrueCam circulând cu o viteză de 122 km/h pe un segment de drum din localitate unde limita legală de viteză era de 60 km/h.
Un exemplu de desconsiderare a legii şi lipsă de responsabilitate îl oferă însă cel care deţine şi „recordul de viteză” al acestui weekend. A încercat să fugă, însă a fost prins şi sancţionat de poliţişti. La data de 26 noiembrie 2016, la ora 14.20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Siret, aflat pe DN2 cu autospeciala de poliţie, a depistat un autoturism înmatriculat în străinătate în timp ce se deplasa pe direcţia Suceava – Siret cu viteza de 142 km/h. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, maşina respectivă fiind ajunsă în momentul în care s-a aşezat pe una din benzile de trecere de la punctul de trecere a frontierei Siret – Porubnoe. Agentul de poliţie rutieră s-a deplasat la şoferul autoturismului şi după ce şi-a declinat calitatea, i-a comunicat motivul legitimării, cerându-i documentele sale şi ale autovehiculului pe care îl conduce. Fugarul a refuzat să înmâneze documentele, după care a intenţionat să se deplaseze în continuare cu autoturismul pe care îl conducea. Având în vedere acest lucru, poliţistul a oprit maşina, în sensul că a oprit motorul şi a scos cheile din contact, fiind necesară scoaterea şoferului din vehicul prin utilizarea forţei. Ulterior, individul a oferit documentele poliţistului rutier, apoi a fost condus la sediul poliţiei, unde a fost amendat cu 1.650 lei pentru cele două contravenţii săvârşite, respectiv depăşirea vitezei legale şi refuzul de a prezenta documentele. (D.Z.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …