Sunday , February 5 2023

Un șofer care conducea un microbuz de transport persoane a fost prins beat la volan

alcoolemie

La data de 31 iulie 2018, la ora 05.55, polițiștii din Marginea au oprit pentru control autoutilitara Mercedes-Benz Sprinter, care se deplasa pe DN 2E din comuna Marginea, pe direcția Marginea – Arbore, condus de Liviu Cazacu, de 44 de ani, din comuna Sucevița. Cum mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Liviu Cazacu este angajat în calitate de șofer la SC Rotma SRL, autoutilitara pe care o conducea în momentul depistării în trafic fiind de serviciu, efectuând curse regulate de transport persoane pe traseul Arbore – Rădăuți și retur. ~n momentul opririi în trafic, Cazacu era singur în autoutilitară, însă primul transport de persoane pe ruta menționată mai sus ar fi urmat să aibă loc începând cu ora 06.30. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

De asemenea, în cursul zilei de 30 iulie a.c., la ora 22.40, polițiștii l-au depistat în trafic pe Gheorghe Cojocaru, de 26 de ani, din comuna Horodnic de Sus, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Passat pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, cu o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost amendat cu 2.460 de lei, luându-se și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării pentru 90 de zile. (D.Z.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …