Wednesday , April 17 2024

Un şofer care a anunţat la Poliţie că maşina i-a fost tamponată a fost amendat cu 630 de lei

Marius Balan, de 35 de ani, care a anunţat la Poliţie că un alt şofer a intrat cu maşina în autoturismul său, a fost amendat cu 630 de lei. Dacă acesta a mers la Poliţie şi a anunţat evenimentul rutier, celălalt şofer a ajuns la sediul Poliţiei după câteva zile. Ca „premiu”, cel din urmă a primit o amendă mai mică, de 420 de lei. Cei doi conducători auto au fost găsiţi vinovaţi de poliţistul care s-a ocupat de caz, însă Marius Balan se consideră nedreptăţit şi a promis că îl va da în judecată pe agentul de la rutieră

colaj [800x600]
Colaj cu imagini reprezentând procesele verbale încheiate de poliţist, maşinile implicate în accident şi o autorizaţie pentru reparaţii, pus la dispoziţia redacţiei de către Marius Balan

Un sucevean s-a trezit că are de plătit o amendă de 630 de lei după ce a mers să reclame faptul că o altă persoană a intrat cu maşina în autoturismul său. In data de 13 septembrie 2015, în jurul orei 19.00, Marius Balan, de 35 de ani, din municipiul Suceava, a fost implicat într-o tamponare ce s-a produs la intersecţia dintre străzile Luceafărului şi Zorilor. Acesta ieşea de pe strada Luceafărului şi intenţiona să vireze dreapta pe strada Zorilor, când din sens opus se apropia un alt autoturism al cărui şofer, Ilie B., vroia să intre pe strada respectivă. Cum banda lui de mers era ocupată, a oprit pentru a-i da prioritate lui Marius Balan. Acesta a încetinit şi el pentru a acorda prioritate unui autovehicul care circula pe drumul cu prioritate, moment în care Ilie B. i-a lovit maşina în portiera din stânga faţă.

Cei doi şoferi nu s-au înţeles pe cale amiabilă, astfel că a doua  zi, Marius Balan a mers la Poliţia municipiului Suceava, la Biroul Rutier, pentru a anunţa tamponarea în care a fost implicat. Agentul constatator a fost agentul şef de poliţie Sorin Voroniuc, care după cum a precizat Marius Balan i-a spus: „ăsta e accident pentru care vii la poliţie?”.
Celălalt şofer implicat în tamponare nu a fost de găsit timp de câteva zile, însă după aproape o săptămână de la incident, Marius Balan a fost anunţat de poliţistul Sorin Voroniuc că are de plătit o amendă de 630 de lei pentru că are culpă comună în tamponarea fiindcă nu a redus viteza la intersecţia în care a vrut să vireze la dreapta, intrând în coliziune cu cealaltă maşină.
De aici încep seria ciudăţeniilor. Ilie B. celălalt şofer implicat în tamponare a primit şi el o amendă de 420 de lei şi a rămas fără permis de conducere pentru că nu s-a prezentat la poliţie în termen de 24 de ore de la evenimentul rutier.
„Nu mi se pare în ordine ca eu care sunt victimă şi sunt corect să primesc 630 de lei amendă, iar cel vinovat să primească 420 de lei amendă”, a declarat Marius Balan. Acesta a ţinut să precizeze că va contesta în instanţă amenda primită şi mai mult îl va da în judecată în civil pe poliţistul Sorin Voroniuc.
Acesta din urmă a ţinut să transmită că în caz de se crede nedreptăţit, Marius Balan să meargă în instanţă pentru a rezolva problema.
Probabil poliţistul sucevean a tratat cu superficialitate această tamponare pentru că şi el a fost implicat într-un astfel de eveniment rutier în vara anului 2012. In noaptea de 8 spre 9 iunie 2012, agentul şef de poliţie Sorin Voroniuc conducea autospeciala de poliţie pe direcţia Centru – Spital, pentru a duce la Spitalul Judeţean Suceava un şofer care a fost implicat într-un accident rutier. La intesecţia din faţa Bibliotecii, agentul de la volan care avea doar semnalele lumioase pornite a depăşit maşini din faţă pe dreapta, a pătruns în intersecţia şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă Sorin Voroniuc a rămas fără permis de conducere timp de 60 de zile pentru că trebuia să aibă şi semnalele acustice în funcţiune, pentru a-i putea averiza sonor pe ceilalţi participanţi la trafic. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …