Saturday , February 4 2023

Un şofer beat şi cu permisul suspendat a fugit în pădurea din Ilişeşti, după ce a produs un accident rutier

Un bărbat de 39 de ani, din Ilişeşti, a produs un accident pe DN 17 după care a fugit în pădure. El a fost găsit de poliţişti şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l. In plus, individul avea permisul suspendat din ianuarie 2014, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului

accident


In data de 2 august 2014, la ora 22.46, pe DN 17, în localitatea Ilişeşti, Vasile Falanca, de 39 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul Saturn, după o succesiune de curbe, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul Peugeot condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani, din judeţul Cluj. După accident, şoferul vinovat şi pasagerul din maşina sa, Ilie Văleanu, de 30 de ani, din comuna Ilişeşti, au coborât şi au plecat de la locul faptei, fugind în pădure.
In urma verificărilor făcute de poliţişti, Vasile Falanca a fost găsit în pădure, în apropierea locului accidentului. El a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ilie Văleanu a fost găsit la el acasă, însă cum prezenta mai multe leziuni, a fost transportat la spital, unde s-a stabilit că are câteva răni minore şi i-au fost recoltate şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din accident a rezultat rănirea uşoară şi a clujeanului şi a soţiei acestuia, o femeie de 36 de ani, din judeţul Cluj, pasageră în autoturism. Soferul clujean a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, ambilor conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că Vasile Falanca are permisul de conducere reţinut din 24 ianuarie 2014, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal. (C.Z.)

Vezi si

Incendiu puternic într-o gospodărie din Vicovu de Sus, pornit de la o țigară aruncată aiurea (FOTO)

Vineri după-amiază, un incendiu puterni a izbucnit la un depozit de furaje din orașul Vicovu …