Wednesday , February 8 2023

Un șofer beat și agresiv din Marginea a fost “liniștit” cu spray lacrimogen și cătușe

Bărbatul de 32 de ani a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar după ce a fost prins a devenit violent fizic și verbal. El a fost încătușat și dus la secție numai după ce echipajul a primit ajutor de la colegii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți și din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți 

O patrulă din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat sâmbătă seară, în jurul orei 23.15, semnal regulamentar de oprire, din spate, unui autoturism marca Seat Ibiza care se deplasa pe DN 2E din comuna Marginea. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune. După circa 50 de metri, conducătorul auto a efectuat viraj la stânga și a oprit pe șanțul din dreptul unei case din comuna Marginea, după care a coborât din autoturism cu intenția de a intra în curte. În momentul în care polițiștii l-au oprit pe șofer în vederea stabilirii identității, acesta a devenit violent fizic și deși a fost somat să înceteze, a continuat să manifeste o agresivitate verbală sporită, încercând să se sustragă măsurilor legale. A fost necesară folosirea forței și a mijloacelor din dotare, respectiv spray-ul iritant lacrimogen și cătușele, conducătorul auto fiind imobilizat la pământ.

Având în vedere că zona producerii evenimentului era intens circulată și persoana imobilizată continua să aibă o atitudine agresivă, polițiștii au solicitat sprijin, la fața locului deplasându-se în mod operativ un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți și un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți. Conducătorul auto, Marius C., de 32 de ani, din comuna Marginea, a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.  El a fost transportat apoi la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …