Saturday , March 2 2024

Un șofer beat care a intrat cu mașina într-un copac, băgat în arest după ce i-a înjurat, amenințat și bruscat pe polițiști

Sâmbătă, la ora 13:52, polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin 112 că un șofer băut a intrat cu un Mercedes cu numere roșii într-un copac. Deplasându-se la locul indicat, respectiv pe DN 2 H din comuna Gălănești, în apropierea căii ferate, polițiștii au descoperit un autoturism marca Mercedes C Class, intrat în șanțul de pe marginea drumului, avariat. În mașină nu se afla nici o persoană și nici în zona din proximitate. La scurt timp la fața locului a ajuns bărbatul care a sunat la 112, care a precizat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe raza comunei Vicovu de Jos, a observat ieșind în fața lui fără să se asigure sau să încetinească, de pe o uliță, autoturismul în cauză. Întrucât a observat că autoturismul circula haotic, în zig-zag, fiind un real pericol, l-a claxonat pentru a-l avertiza.

politia, masina noua Obiectiv

Conducătorul autoturismului marca Mercedes a oprit pe partea dreaptă, a coborât din mașină și a început să facă gesturi amenințătoare, fiind în mod evident beat, motiv pentru care apelantul a plecat de la fața locului, pentru a evita un conflict. În oglinda retrovizoare a observat că autoturismul marca Mercedes a pornit în spatele lui, iar la un moment dat, pe raza comunei Gălănești a pierdut controlul asupra direcției de mers, a  părăsit partea carosabilă lovind un pom și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului. Apelantul a mai precizat faptul că imediat după tamponare, conducătorul auto a coborât de la volan, fiind în stare vădită de ebrietate și a plecat de la fața locului.

În timpul discuțiilor, la locul evenimentului a sosit o persoană de sex masculin, ce părea a se afla în stare de ebrietate, având semnalmentele exacte (semnalmente fizice și îmbrăcăminte) ale persoanei descrise ca fiind conducătorul autoturismului marca Mercedes implicat în tamponare. Bărbatul a fost legitimat de lucrătorii de poliție în persoana numitului Ş. Dumitru Costică, de 41 ani, domiciliat în comuna Gălănești. Acesta a precizat faptul că el a condus autoturismul marca Mercedes și acesta îi aparține, totodată manifestând un comportament necorespunzător la adresa lucrătorilor de poliție, proferând jigniri și injurii. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți unde a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Pe timpul deplasării cât și la sediul Poliței Municipiului Rădăuți, Ş. Dumitru Costică s-a manifestat agresiv față de polițiști, amenințându-i și proferând injurii la adresa acestora. De asemenea a început să se manifeste violent și fizic, fiind necesară încătușarea acestuia. Scandalagiul a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, cercetările fiind în desfășurare. La Spitalul Municipal Rădăuți, întrucât Ş. Dumitru Costică se manifesta violent, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor B.O.P. și de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Rădăuți. La Spital, Ş. Costică a continuat să se manifeste agresiv fizic, deși era încătușat a încercat în mod repetat să părăsească incinta spitalului, iar la un moment dat, în timp ce încerca din nou să plece, l-a împins pe unul dintre agenții din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În urma probatoriul administrat în cauză, prin ordonanța procurorului din data de 15.05.2021 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunilor de  ”ultraj” . De asemenea, s-a dispus reținerea numitului Ş. Dumitru – Costică pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Ieri,  bărbatul respectiv urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru dispunerea de măsuri preventive. (O.S.)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …