Thursday , October 21 2021

Un șofer beat a făcut un accident în Rădăuți și a sunat apoi la Poliție, spunând că i-a fost furată mașina

Sâmbătă seara, la ora 17.55, lucrătorii de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost sesizați că pe str. Spitalului, din Rădăuți, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto a plecat de la locul evenimentului. La fața locului a fost găsit un autoturism marca VAUXHALL cu avarii în partea frontală, după ce a intrat într-un imobil.

Politie, masina, Obiectiv

La locul producerii evenimentului rutier a fost identificată persoana care a anunțat accidentul, aceasta relatând lucrătorilor de poliție faptul că a observat cum conducătorul autoturismului a coborât din mașină după accident, îndreptându-se în grabă către str. Ştefan cel Mare din municipiu. Ulterior, la ora 18:10, P. Daniel, de 28 ani, localnic, a sesizat prin .112 faptul că i s-a sustras autoturismul marca VAUXHALL ce se afla parcat pe str. Ştefan cel Mare, având cheile în contact.

La scurt timp, acesta s-a prezentat în locul producerii evenimentului rutier, prezentând leziuni la nivelul capului, polițiștii având suspiciunea că P. Daniel era conducătorul auto ce a provocat evenimentul rutier, plecând de la fața locului. Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,68 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiind examinat de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, numitului P. Daniel i-a fost stabilit următorul diagnostic: „ plăgi escoriate la nivelul capului”.

Cu privire la sesizarea privind furtul autoturismului susmenționat, acesta nu se confirmă, în cauză,  în urma verificărilor și a investigațiilor efectuate, coroborate cu cele declarate verbal de către un martor identificat, stabilindu-se că apelantul a fost cel care a condus autoturismul marca VAUXHALL provocând evenimentul rutier și părăsind locul accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție. În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

Vezi si

150 de polițiști din Suceava și șapte județe învecinate, cu zeci de mașini și radare, angrenați joi și vineri într-o acțiune mamut pe șoselele din județ

În perioada 21 – 22 octombrie 2021, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Direcției …