Thursday , December 1 2022

Un şofer băut a fost reţinut după ce, în încercarea de a fugi de poliţişti, s-a oprit cu maşina în gardul unei case

Un tânăr de 29 de ani, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l, a fost prins de radar circulând cu viteză şi a refuzat să oprească la somaţia poliţistului. El a fost urmărit în trafic patru kilometri de poliţişti. Urmărirea s-a terminat după ce fugarul s-a izbit cu maşina în gardul unei case. Soferul a fost reţinut pentru 24 de oreurmarire trafic

La data de 21 ianuarie 2018, la ora 21.12, poliţiştii din Vicovu de Sus, în timp ce patrulau pe Calea Cernăuţi, de pe raza oraşului, au făcut semn de oprire autotu­rismului Audi A6, care se deplasa din direcţia comunei Straja spre comuna Vicovu de Jos, acesta fiind înregistrat cu aparatul radar deplasându-se cu viteza de 94 km/h în localitate. Cum şoferul maşinii nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea în viteză, agenţii au pornit în urmărirea acestuia, iar după o distanţă de aproximativ patru kilometri fugarul a intrat cu viteză în gardul unei case.

La volanul maşinii se afla Adrian Curaciuc, de 29 de ani, din comuna Brodina, care a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „TCC uşor”. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii din Vicovu de Sus l-au reţinut pe Adrian Curaciuc pentru 24 de ore. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „distrugere” şi „conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice”. (D.Z.)

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …