Tuesday , August 16 2022

Un şofer a zburat cu maşina de pe un pod din zona unui iaz din Bosanci

accident bosanci [800x600]

Un bărbat din judeţul Neamţ a pierdut controlul asupra maşinii şi a căzut de pe un pod, la câţiva metri de iazul din Bosanci . Din impact a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi a surorii sale, care se afla pe locul din dreapta

Ieri, în jurul orei 12.30, IPJ Suceava a primit un apel prin 112 cum că pe DC 70A, între localităţile Bosanci şi Cumpărătura, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime şi pagube materiale. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că Ioan Berbece, de 57 de ani, din judeţul Neamţ, conducea un autoturism Hyundai Accent, dinspre Bosanci spre Cumpărătura, când într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra volanului şi a căzut cu maşina de pe un pod de la înălţimea de circa doi metri. In urma impactului a rezultat rănirea uşoară a şoferului şi a pasagerei Elena Stroia, de 56 de ani, din judeţul Neamţ, care este nimeni alta decât sora bărbatului de la volan.
La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă, de la Detaşamentul de Pompieri Suceava. Salvatorii au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri şi, concomitent, au acordat primul ajutor medical victimelor. Femeia rănită a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate, medicii stabilind că are nevoie de aproximativ cinci zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
Poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Autoturismul Hyundai era inscripţionat ca Taxi însă în momentul accidentului şoferul nu efectua o cursă în regim de taxi.
In urmă cu două luni a avut loc un accident identic, în acelaşi loc
In data de 23 martie 2014, în jurul orei 14.15, un microbuz s-a răsturnat pe marginea iazului din Bosanci. Ion Scheuleac, de 54 de ani, din localitatea Negrileasa, comuna Stulpicani, conducea autoutilitara Iveco Transporter, pe DC 70 A, dinspre Bosanci spre Cumpărătura. La o curbă uşoară la stânga, nu a adaptat viteza, nu a mai apucat să facă virajul, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe marginea iazului din Bosanci. In urma impactului, şoferul a rămas blocat în vehicul, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru a-l scoate, în timp ce pasagerul din dreapta, Vasile Scheuleac, de 18 ani, tot din Negrileasa – Stulpicani, a ieşit singur din dubă, el refuzând internarea la spital. Ion Scheuleac a fost transportat la spital, conştient şi fără leziuni grave, medicii urmau să-l supună unor investigaţii suplimentare. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei neapatate şi au întocmit pe numele lui Ion Scheuleac un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

TIR încărcat cu covoare, răsturnat pe șosea la Dănila

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 23.30, un autocamion încărcat cu covoare …