Tuesday , January 31 2023

Un singur ofertant la licitația pentru reabilitarea sediului Primăriei Suceava

Termenul final de depunere a ofertelor a fost data de 18 martie, iar singura ofertă în procedură vine de la un singur ofertant cu doi subcontractori declarați, în condițiile în care la precedentele proceduri nu au fost depuse oferte pentru că indicatorii tehnico-economici nu fuseseră actualizați. Unica ofertă a fost depusă de Loial Impex SRL Suceava cu doi subcontractanți, Casa Grup SRL și EURODESIGN SRL. Valoarea estimată a investiției este de 6,6 milioane lei fără TVA. Lucrările ar urma să fie de amploare și vor viza îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii

O singură firmă a depus oferta pentru lucrările de reabilitare a sediului Primăriei Suceava prin proiectul cu finanțare europeană intitulat „Lucrări pentru proiectul «Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava», cod SMIS 114248”. Anunțul a fost făcut ieri, în conferința săptămânală de presă, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei. ­Va­loarea estimată nu include cheltuielile diverse și neprevăzute.

„Avem o ofertă depusă după actualizarea indicatorilor. Este vorba de Loial Impex SRL Suceava cu doi subcontractanți, Casa Grup SRL și EURODESIGN SRL, ambele din Suceava. Valoarea estimată a investiției este de 6,6 milioane de lei fără TVA”, a spus primarul adăugând că speră să fie o ofertă eligibilă, corectă, în conformitate cu caietul de sarcini, în așa fel încât să se poată demara acest proiect important de reabilitare a clădirii Primăriei.

Potrivit celor postate pe SEAP, valoarea estimată a contractului de lucrări aferent proiectului este de 6.693.712 lei fără TVA, din care „Construcții și instalații” în sumă de 5.310.951 lei fără TVA, iar pentru „Utilaje și echipamente tehnologice și funcționale cu montaj” suma prevăzută era de 1.303.781 lei fără TVA, diferența de 78.980 lei fără TVA fiind pentru organizare de șantier. Conform aceleiași surse, 22,18% din lucrări vor fi executate de subcontractantul Casa Grup SRL, iar 25,26% de către EURODESIGN SRL.

„Avem multă treabă și ne vom reorganiza aici, ne vom muta dintr-un birou în altul până o scoatem la capăt”, a spus Lungu, care a precizat că termenul de realizare a investiției este de 24 de luni. Proiectul implică următoarele activități: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; reabi­litarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; implementarea sistemelor de ma­nagement energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și ­mo­nitorizarea consumurilor de energie (ex. achiziționarea și instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea energiei electrice); înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

Reamintim că la precedentele licitații organizate de municipalitate pentru acest proiect nu s-a prezentat nimeni, motiv pentru care în luna ianuarie au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici. Reabilitarea sediului Primăriei Suceava este primul proiect cu finanțare europeană din actualul exercițiu financiar 2014 – 2020 semnat de municipalitatea suceveană prin Programul Operațional Regional și face parte din Axa 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …