Thursday , April 25 2024

Un singur candidat respins la concursul pentru şefia secţiilor din Spitalul Judeţean

Spitalul Judetean Sueava

Singurul medic care a fost respins la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere este Constantin Croitoru, fostul şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală u toţi ceilalţi candidaţi, în număr de 17, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii acestui examen u două secţii din cadrul instituţiei au şefi noi – la secţia de Medicină Internă este şef de secţie medicul Lucia Cemârtan, iar la Laboratorul de Anatomie Patologică conducerea a fost preluată de Andreia Botezan

In urma desfăşurării concursului de la Spitalul Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, desfăşurat în perioada 22-24 mai a.c., în vederea ocupării funcţiei de medic şef / laborator, un singur medic a fost respins, pierzându-şi astfel funcţia de şef de secţie pe care o deţinea. Este vorba despre medicul Constantin Croitoru, fostul şef al laboratorului de radiologie şi imagistică medicală. Funcţia a fost preluată de un alt candidat care s-a înscris la acest concurs şi care a fost admis-medicul Agata Petrescu. In rest, toţi ceilalţi candidaţi, în număr de 17, au fost admişi în urma susţinerii probelor de la acest concurs. Astfel, au rămas pe şefi de secţii: Sorin George Hâncu – şef secţie Chirurgie Generală, Răzvan Codrin Bandac – şef secţie Ortopedie Traumatologie, Florin Filip – şef secţie Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Georgeta Martiniuc – şef secţie Oftalmologie, Dorin Stelian Stănescu – şef secţie A.T.I., Corneliu Alexandru Dumitrescu – şef secţie ORL, Corina Stănescu – şef secţie Boli Infecţioase, Daniela Neagu – şef secţie-Neurologie, Zoia Irimie – şef secţie Balneologie şi Recuperare Medicală, Maria Muha – şef secţie Pneumologie, Mihai Ardeleanu – şef secţie Nefrologie, Dana Georgeta Murariu – şef secţie Neonatologie, Georgeta Cornelia Belibou – şef secţie Reumatologie, Iulia Frunză – şef secţie Pediatrie.
Secţia de Medicină Internă din cadrul instituţiei are un nou şef de secţie-medicul Lucia Cemârtan. De asemeni, şef de laborator anatomie patologică este Andreia Botezan, în locul Alexandrinei Pascal. Pentru secţiile Cardiologie şi Diabet, Boli Nutriţie şi Metabolism a fost organizată o sesiune specială, deoarece Mihai Creţeanu şi Gabriela Ileana Creţeanu, şefii celor două secţii au fost invitaţi în afara judeţului la o serie de manifestări medicale, însă rezultatele pentru aceste secţii nu au fost deocamdată afişate.Concurs sefi sectie spital
Funcţia de conducere de la trei secţii din cadrul Spitalului Judeţean, asigurate cu titlu interimar
Pentru trei secţii din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, actualii şefi, Liliana Croitoru – Gastroenterologie, Nicolae Dobromir – Urologie şi Lorelei Haşovschii – Psihiatrie nu s-au înscris la concursul din această lună, de aceea, funcţia de conducere a acestora va fi asigurată cu titlu interimar până în momentul în care se va organiza un alt concurs. Nu au participat la acest concurs şefii de la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Obstetrică – Ginecologie şi Oncologie, posturile nefiind scoase la concurs deoarece contractele de administrare sunt încă în derulare. La secţia Oncologie şeful de secţie este dr. Doina Elena Motan Ganea, care deţine şi funcţia de director medical adjunct. Cele 19 posturi de şefi de secţii şi şefi de laboratoare din cadrul Spitalului Judeţean au fost scoase la concurs pentru ca medicii să reconfirme capacităţile manageriale şi să-şi poată păstra funcţiile pe care le deţineau, deoarece contractele de administrare încheiate cu spitalul expiraseră de ceva timp. Toţi cei 17 candidaţi care au fost admişi în urma acestui concurs vor încheia un alt rând de contracte de administrare, care sunt valabile pe o perioadă de trei ani de zile, asumânsu-şi noii indicatori profesionali. Concursul a constat în trei probe. Pe data de 22 mai a avut loc prima etapă a concursului – un interviu în care aspiranţii la funcţia de şef de secţie au susţinut un proiect. A doua etapă a fost organizată pe data de 23 mai şi a constat într-un examen scris din tematica anunţată şi legislaţia sanitară aflată în vigoare. A treia componentă a examenului, denumită “Clinica”, a avut în vedere modul în care au fost asigurate condiţii optime pentru bolnavii internaţi. In acest sens au fost luaţi în considerare candidaţii care au asigurat cele mai bune condiţii pentru bolnavii internaţi pe secţii. La punctajul obţinut în urma promovării celor trei probe, s-a adăugat un punctaj rezultat din analiza şi evaluarea activităţii profesionale şi ştiinţifice, pe baza documentelor depuse de candidaţi la dosar. După desfăşurarea celor trei probe, au fost declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 200 de puncte. (Georgiana GROZA)
 

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …