Tuesday , December 6 2022

Un singur candidat nemulțumit de nota primită la proba de interviu din cadrul concursului pentru directori școlari

Media finală a celor 18 candidați promovați se calculează ca medie aritmetică între notele de la proba scrisă și de la proba de interviu. Potrivit rezultatelor obținute și în funcție de opțiunile exprimate de candidați, doar 16 funcții vacante ar urma să fie ocupate în urma finalizării acestei sesiuni de concurs. Pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat. Candidații care au promovat concursul încheie contract de management educațional pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a înregistrat o singură contestație în urma desfășurării probei de interviu, din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Soluționarea contestațiilor se realizează la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care are loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului.

În total, au promovat ultima probă din cadrul concursului 18 candidați, fiind acordată o singură notă de 10, prof. Oana Şorodoc, directoarea școlii Gimnaziale Găinești. Nouă cadre didactice au obținut note foarte mari, între 9 și 9,90, și anume candidații la posturile de directori de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Gimnazială Burla, Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea și Şcoala Gimnazială Bivolărie și candidații pentru posturile de directori adjuncți de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și de la Centrul școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Mâine, 30 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale ale concursului, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat. Candidații care au promovat concursul încheie contract de management educațional pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

În județul Suceava, au rămas vacante după primele două sesiuni de concurs 45 de funcții de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, dintre care 32 de director și 13 de director adjunct. Este vorba despre funcțiile de conducere de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, toate cele trei funcții de conducere de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, ambele posturi de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, posturile de director de la Centrul Județean de Excelență Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, GPP ”1-2-3” Suceava, Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava, Şcoala Gimnazială nr. 6 Suceava și Şcoala Postliceală Sanitară Suceava, funcțiile de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și posturile de director de la Clubul Copiilor Rădăuți și Clubul Sportiv Şcolar Rădăuți.

Media finală a celor 18 candidați promovați se calculează ca medie aritmetică între notele de la proba scrisă și de la proba de interviu. Potrivit rezultatelor obținute și în funcție de opțiunile exprimate de candidați, doar 16 funcții vacante ar urma să fie ocupate în urma finalizării acestei sesiuni de concurs. (Oana NUȚU)

Vezi si

De Moș Nicolae, Gheorghe Flutur a dus daruri unei tinere familii din Șcheia care are cvadrupleți

Marți, 6 decembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat familia Balan, o familie …