Tuesday , December 6 2022

Un rădăuţean se întoarce după gratii, după ce în 2012 a primit droguri în puşcărie

palatul de justitie Suceava [800x600]

  Ilie Răzvan Cazac, din Rădăuţi, se va întoarce după gratii, pentru că în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Botoşani a primit 23 de grame de cannabis de la fratele său. Dacă Răzvan Cazac a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, fratele său a scăpat cu doar doi ani de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de inculpaţii Ilie Răzvan Cazac, de 31 de ani şi Claudiu Ionuţ Cazac, ambii din Rădăuţi, împotriva sentinţei penale din 20 septembrie 2013 a Tribunalului Botoşani. Astfel, magistraţii suceveni l-au condamnat pe Ilie Răzvan Cazac la doi ani şi şase luni de închisoare pentru „instigare la procurare, deţinere şi livrare fără drept de droguri de risc într-un loc de detenţie”, în timp ce Claudiu Ionuţ Cazac s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de patru ani pentru comiterea infracţiunii de „procurare, deţinere şi livrare fără drept de droguri de risc într-un loc de detenţie”. Sentinţa Curţii de Apel Suceava este una definitivă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a primit, în data de 13 mai 2014, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele lui Ilie Răzvan Cazac, condamnatul fiind găsit acasă la tatăl său. El a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava.
Rădăuţeanul fusese condamnat în primă fază la trei ani de închisoare de Tribunalul Botoşani, pentru că a primit cannabis în timp ce era închis în Penitenciarul Botoşani unde executa doi ani de închisoare pentru contrabandă de ţigări. Fapta s-a produs la sfârşitul anului 2012, când Răzvan Cazac l-a rugat pe fratele său Claudiu Cazac să-i aducă nişte cannabis. Acesta din urmă a făcut rost de 23 de grame de cannabis pe care le-a pus în mai multe punguţe ascunse într-un pachet cu alimente. Ca să nu trezească suspiciuni, el a rugat un prieten să ducă pachetul la penitenciar. Din păcate pentru ei, în data de 11 decembrie 2012, când amicul lor a mers la Penitenciarul Botoşani a fost prins de gardieni şi totul a ieşit la iveală. Procurorii DIICOT ai Serviciului Teritorial Suceava au preluat cauza şi au descins la locuinţa lui Claudiu Cazac unde au mai găsit alte 8,5 grame de cannabis. Cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru „procurare, deţinere şi livrare fără drept de droguri de risc într-un loc de detenţie”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

De Moș Nicolae, Gheorghe Flutur a dus daruri unei tinere familii din Șcheia care are cvadrupleți

Marți, 6 decembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat familia Balan, o familie …