Thursday , December 1 2022

Un puternic incendiu a distrus două case și hala unui gater din Mălini

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00, a fost semnalat un incendiu la o gospodărie (casă de locuit și anexă) din Mălini. Flăcările s-au propagat și la o hală gater din apropiere.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii SVSU Slatina, Mălini, Baia și Cornu Luncii cu 10 autospeciale de stingere.

Au ars acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și s-au degradat plafonul, pereții portanți și bunurile din interiorul acesteia.

Au mai ars o locuință pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, un autoturism și alte bunuri din interiorul acestora .

A fost afectată de incendiu și o hală gater pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul halei cu utilajele din interior.

Plutonier adjutant Isăilă Gheorghe și plutonier major Butnariu Gheorghe, din cadrul Detașamentului Fălticeni, aflați în timpul liber, au venit în sprijinul colegilor, ajutându-i la îndepărtarea efectelor negative provocate de incendiu.

De asemenea, părintele Gabriel Puiu Florea, de la Cornu Luncii, a intervenit la fața locului cu trei autospeciale. Reamintim că părintele Florea, după un incendiu devastator care a distrus șapte gospodării din Cornu Luncii în 2011, și-a vândut tractorul propriu și a cumpărat o mașină de pompieri scoasă la casat în Franța. De atunci, preotul conduce Serviciul Voluntar de Pompieri din Cornu Luncii și, împreună cu fiii săi și mai mulți oameni din sat, a intervenit de multe ori pentru stingerea incendiilor în localitățile din zonă. (O.S.)

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …